polèmica en un vol a les Canàries

Les Canàries exigeixen que es respecti la distància entre passatgers a l'avió

Diversos passatgers d'un vol entre Madrid i Gran Canària han denunciat que la cabina anava gairebé completa

La diputada Ana Oramas demana al ministeri que intervingui immediatament i qualifica d'«inadmissible» el que ha passat

segea53324642 aviones aparcados en el aeropuerto adolfo su rez madrid bara200505190254

segea53324642 aviones aparcados en el aeropuerto adolfo su rez madrid bara200505190254 / Oscar Canas

2
Es llegeix en minuts
Efe

El Govern canari s’ha dirigit aquesta nit públicament a les aerolínies per exigir-los que compleixin «la normativa que estableix l’adequada separació de seguretat entre passatgers», després de la polèmica que ha generat un vol d’Iberia Express d’aquest diumenge entre Madrid i Gran Canària.

A través de Twitter i altres xarxes socials, diversos passatgers d’aquest vol s’han queixat que la cabina anava gairebé per complet, sense deixar una butaca de separació entre viatgers, com ells consideraven que corresponia per guardar la distància de seguretat recomanada en els protocols de prevenció de la Covid-19.

Alguns d’aquests passatgers han publicat fotos a les xarxes socials que acrediten l’alt nivell d’ocupació del vol i vídeos en els quals es veu alguns viatgers demanant explicacions a la tripulació.

Iberia Express ha donat la seva versió dels fets en una resposta a una d’aquestes protestes via Twitter: «Hola, lamentem llegir el teu missatge –respon a un dels passatgers que es queixava–, no obstant volem assegurar-te que complim amb totes les normes de seguretat marcades per les autoritats».

«Hem reforçat la neteja i desinfecció diària de la cabina i tots els seus elements i la nostra flota compta amb un sistema d’aire i filtres HEPA efectius al 99,9% contra virus i bacteris. Estem a la teva disposició per a qualsevol dubte», afegeix en la seva resposta.

La notícia d’aquest vol ha causat indignació en diverses forces polítiques. La diputada de Coalició Canària al Congrés, Ana Oramas, ha anunciat a través de Twitter que demanarà «al Ministeri que intervingui immediatament», perquè considera «inadmissible» el que ha passat.

En la mateixa línia, el diputat el Congrés de Nova Canàries, Pedro Quevedo, avança que presentarà aquest mateix dilluns una pregunta al ministre de Transport, José Luis Ábalos, «perquè expliqui quina serà la seva actuació davant de la irresponsabilitat d’Iberia».

També a través de la mateixa xarxa social ha intervingut el conseller d’Obres Públiques i Transports del Govern canari, Sebastián Franquis (PSOE), que a més de demandar «a les aerolínies» que compleixin les normes sobre distàncies de seguretat, anuncia que s’ha posat en contacte amb el Ministeri de Transports per traslladar-li la seva «enorme preocupació davant d’aquests incompliments».

Franquis insta a més el ministeri que dirigeix José Luis Ábalos que «intervingui per garantir que les aerolínies compleixen de forma rigorosa amb els protocols de seguretat sanitària establerts».

Notícies relacionades

Tant la Comunitat de Madrid com la de les Canàries es trobaven aquest diumenge encara en fase 0 de desconfinament, que aquest dilluns passa a fase 1 en el cas de les illes.

Gairebé des de l’inici de l’estat d’alarma, els vols entre la Península i les Canàries han sigut reduïts a unes quantes freqüències a la setmana i s’exigeix als passatgers que justifiquin la necessitat de volar, ja que no es poder fer desplaçaments amb finalitats turístiques.