SISME A CATALUNYA

Un terratrèmol amb epicentre a Riudarenes es deixa notar a Girona i Barcelona

La tremolor ha assolit la magnitud 3,6 en l'escala de Richter

zentauroepp53360727 riudarenes200508200159

zentauroepp53360727 riudarenes200508200159 / Aleix Freixas

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un terratrèmol amb epicentre al terme municipal de Riudarenes (Selva) s’ha deixat notar a les províncies de Girona i Barcelona, segons l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya. El sisme no ha causat danys, segons les primeres informacions.

La tremolor, que ha assolit la magnitud 3,6 en l’escala de Richter, s’ha produït a les 14.47 hores. El terratrèmol s’ha originat a cinc quilòmetres de profunditat.

El sisme s’ha percebut a les comarques de la Selva, el Gironès, el Maresme, el Vallès Oriental i el sud d’Osona, precisa l’agència ACN. Veïns del barri dels Químics de Girona i de poblacions com Santa Coloma de Farners, Caldes de Malavella, Arbúcies, Blanes Tordera han notat efectes com que el sofà on estaven asseguts es movia o es desplaçava cap endavant.

Ressò a Twitter

Immediatament, les xarxes socials s’han omplert de comentaris de persones que havien notat la tremolor:

Notícies relacionades

Els Bombers de la Generalitat han assegurat que no han rebut cap trucada per part de la població per informar del sisme, afegeix l’agència Efe.

Segons l’Institut Cartogràfic i Geològic, en els últims mesos hi ha hagut dos terratrèmols més a la mateixa comarca de la Selva, imperceptibles per a la població. El primer es va produir el 19 de febrer a les 3.38 hores, amb una intensitat de 2,2 en l’escala de Richter; i el segon, el 10 de març a les 0.25 hores, amb una intensitat de 2,4.