El govern i les autonomies revisen les franges

Sanitat estudia que els nens puguin sortir en hores de menys calor

El País Valencià i Andalusia ja han demanat canvis per combatre les altes temperatures

zentauroepp53334333 barcelona 04 05 2020 sociedad barcelona terrazas de bares ce200506144500

zentauroepp53334333 barcelona 04 05 2020 sociedad barcelona terrazas de bares ce200506144500 / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El ministre de Sanitat i Consum, Salvador Illa, ha anunciat aquest dijous al Congrés que està treballant amb les autonomies per revisar les franges horàries en les quals poden sortir els nens a passejar, amb l’objectiu que puguin fer-ho quan no faci tanta calor.

Durant la seva compareixença davant la comissió del ram de la Cambra baixa, Illa ha detallat que es tracta d’una mesura orientada a protegir la salut els menors i que el Ministeri prendrà conjuntament amb les comunitats autònomes en les quals la temperatura comença a ser més alta.

«En alguns llocs comença a fer molta calor i és recomanable que els nens i nenes puguin sortir en altres hores en què les temperatures no siguin tan altes», ha explicat Illa, que no ha detallat de quines zones es tracta. «És recomanable que surtin a una hora» millor, ha remarcat.

De Moreno a Puig

Notícies relacionades

Aquest mateix dijous, el País Valencià ha plantejat flexibilitzar aquests horaris tenint en compte la climatologia pròpia d’aquest territori. La petició del president de la Generalitat, Ximo Puig (PSOE), s’uneix així a la sol·licitud del d’Andalusia, Juanma Moreno (PP), que també va reclamar mesures.

Illa, que tindrà l’última paraula sobre quins territoris podran canviar de fase dilluns que ve, dia 11, també ha anunciat que l’Executiu farà pública la seva decisió divendres a la nit o dissabte.