amb mesures de seguretat

La Generalitat reprendrà gradualment les obres públiques des d'aquest dijous

Budó anuncia que es reprendran les tasques en edificis i instal·lacions paralitzats pel coronavirus

A partir del 28 de maig ja es podran reprendre la resta de feines, excepte les de l'àmbit sanitari i assistencial

zentauroepp37230513 el prat de llobregat   baix llobregat  10 02 2017    pol tic200324112053

zentauroepp37230513 el prat de llobregat baix llobregat 10 02 2017 pol tic200324112053 / DANNY CAMINAL

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha anunciat que a partir d’aquest dijous la Generalitat començarà a reprendre gradualment les obres d’edificis i instal·lacions públiques paralitzades pel coronavirus.

En roda de premsa telemàtica aquest dimarts, ha dit que es deu al fet que la crisi sanitària «ha evolucionat cap a la fase actual de desescalada», però aquesta reactivació de les obres es farà garantint les mesures de seguretat i de salut pública necessàries, i en diferents fases.

A partir de dijous, es reprendran les que no comportin interacció amb usuaris o persones alienes a l’obra, com les d’edificis públics i monuments existents, edificacions de nova construcció, intervencions arqueològiques, obres hidràuliques, les que s’executin fora dels nuclis urbans, i també obres civils en transports com el metro, el tren i parades d’autobús.

La segona fase serà el 21 de maig i es reprendran obres en què hi hagi una «interacció sectorial controlada amb usuaris o persones alienes a l’obra», com ara reparació de vivendes, obres civils a l’interior de nuclis urbans, i reparació de vivendes buides gestionades per l’Agència de l’Habitatge de Catalunya quan estiguin destinades a famílies vulnerables.

Notícies relacionades

A partir del 28 de maig ja es podran reprendre la resta d’obres excepte les de l’àmbit sanitari i assistencial, que es recuperaran quan ho determini la Conselleria de Salut de la Generalitat.

Budó ha assenyalat que aquest calendari es pot modificar en funció de com evolucioni la pandèmia i ha afegit que els contractes de serveis i assistències tècniques vinculats a obres suspeses pel coronavirus ampliaran el seu termini de manera automàtica pel període equivalent al termini que l’obra hagi quedat suspesa.