riscos de Covid-19

El desconfinament provocarà més conjuntivitis al·lèrgica que abans

A causa de la poca exposició dels ciutadans als al·lergògens durant la tancada pel coronavirus

Les persones podrien notar al sortir al carrer que s'intensifica la picor o la vermellor de la zona ocular

La dueña de la óptica Primera Ãpticos Fersan - Alcalá de Henares, Charo Marcos Ruiz, trabaja en su tienda en pleno estado de alarma por la crisis del coronavirus donde determinados colectivos que prestan servicios esenciales pueden continuar abiertos a pesar de las restricciones de confinamiento, en Alcalá de Henares, Madrid, (España), a 2 de abril de 2020.

La dueña de la óptica Primera Ãpticos Fersan - Alcalá de Henares, Charo Marcos Ruiz, trabaja en su tienda en pleno estado de alarma por la crisis del coronavirus donde determinados colectivos que prestan servicios esenciales pueden continuar abiertos a pesar de las restricciones de confinamiento, en Alcalá de Henares, Madrid, (España), a 2 de abril de 2020. / Ricardo Rubio (Europa Press)

1
Es llegeix en minuts
Efe

Experts del Centre d’Oftalmologia Barraquer han advertit que amb el desconfinament hi haurà més casos de conjuntivitis al·lèrgica que en anys anteriors a causa de la poca exposició als al·lergògens durant la tancada.

Segons ha informat la clínica Barraquer a través d’un comunicat, amb el desconfinament gradual moltes persones notaran com s’intensifiquen els símptomes, com la picor i la vermellor a nivell ocular.

D’altra banda, també han advertit que s’hauran d’extremar les mesures de seguretat, com no tocar-se els ulls, ja que la Covid-19 també es pot encomanar a nivell ocular.

Notícies relacionades

Per diferenciar una conjuntivitis al·lèrgica d’una de vírica, l’oftalmòleg del Centre d’Oftalmologia Barraquer José Lamarca ha explicat que el símptoma clau de la primera és la picor, acompanyada de picor nasal i/o a la zona del paladar, mentre que la segona provoca inflamacions i el símptoma és similar «a tenir sorreta als ulls», i va acompanyada de febre i molèsties a les amígdales.

Per prevenir al·lèrgies, Lamarca ha recomanat extremar les mesures higièniques com ara no tocar-se els ulls, rentar-se les parpelles i les pestanyes amb aigua i sabó, i acudir a l’especialista si els símptomes persisteixen i provoquen malestar.