col·lectiu vulnerable

Dos hospitals de Madrid i Catalunya tenen l'11% de sanitaris contagiats

El percentatge de professionals afectats respecte al total de la població és del 17,5 %

La xifra de metges i infermers positius és de 43.956, segons les últimes dades de Sanitat

Dos hospitals de Madrid i Catalunya tenen l'11% de sanitaris contagiats

Enric Fontcuberta

1
Es llegeix en minuts
Efe

Dos grans hospitals de Madrid i Catalunya han estimat que l’11% del seu personal sanitari s’ha vist afectat pel coronavirus, segons els estudis publicats, als quals s’ha referit aquest dimarts el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón.

Simon ha fet al·lusió a aquests estudis, però també a d’altres que mostren una incidència menor –d’entorn el 3% i fins i tot de vegades més baixa– en hospitals més petits.

La xifra de sanitaris positius en el dia d’avui és de 43.956, segons l’última actualització del Ministeri de Sanitat, que obté les dades de les comunitats autònomes.

Notícies relacionades

Mentrestant, el nombre de casos de Covid-19 confirmats per PCR en la població espanyola és de 219.329, que si els sumem a les 31.232 persones que han donat positiu en un test d’anticossos (fet que indica que s’ha passat la malaltia en un moment determinat) farien un total de 250.561 persones que s’han contagiat.

D’aquesta manera, si la xifra que faciliten les autonomies sobre els sanitaris contemplés PCR i test d’anticossos, el percentatge de professionals afectats respecte al total de la població resultaria ser d’entorn el 17,5%.