desescalada

Simón veu «compatible» que els pares facin esport al matí i passegin amb els nens a la tarda

Es donaran «moltes situacions excepcionals i possibles combinacions», ha advertit l'expert de Sanitat

Insisteix que no s'abraci els avis perquè «és més important poder fer-los moltes abraçades en el futur en comptes d'una avui»

deporte-y-nios / periodico

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El director del Centre de Coordinació d’Emergències de Sanitat, Fernando Simón, ha assegurat que és compatible que els pares surtin a fer esport al matí i que després a la tarda surtin amb els nens a passejar.

«Si una persona surt a fer esport al matí i després és el pare que farà un tomb amb el nen, entenc que no hi ha d’haver incompatibilitat entre les dues coses», ha assenyalat Simón durant la roda de premsa posterior a la reunió del comitè tècnic de seguiment diari del coronavirus.

En la mateixa línia, ha explicat que en alguns casos hi ha famílies monoparentals «en què la mateixa persona farà les dues activitats». «Hem de ser previnguts, anar amb compte, aplicar les mesures», ha recomanat.

Així mateix, Simón ha afirmat que aquestes mesures «no es fan per provar d’enxampar persones en infraccions» i que «ningú està provant d’atrapar algú per posar-li una multa».

«Hem de ser assenyats i entendre la nostra corresponsabilitat», ha advertit l’expert de Sanitat, mentre ha demanat als ciutadans «una mica de lògica, sensatesa i pensar en la comunitat, per poder iniciar les etapes».

Notícies relacionades

En aquest punt, ha reconegut que es donaran «moltes situacions excepcionals i possibles combinacions». «No sé si per a totes tindrem una resposta molt clara, no és fàcil fer especificacions per a cada un dels esports», ha precisat.

Finalment, Simón ha apuntat que, tot i que és «molt bonic» per als nens fer una abraçada a l’avi, «és més important poder fer-los moltes abraçades en el futur en comptes d’una avui».