idea original

Infermeres de Blanes i Calella es pengen el seu retrat al coll

La iniciativa, que serveix perquè se sàpiga qui hi ha al darrere de l'EPI, pretén «humanitzar el tracte» amb els pacients, que se sentin «molt més pròxims» a l'equip sanitari

blanes-calella

blanes-calella

1
Es llegeix en minuts
Efe

Les infermeres dels hospitals de Blanes (Girona) i Calella (Barcelona), gestionats per la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, han apostat per humanitzar el tracte amb el pacient i s’han penjat els seus respectius retrats al coll perquè els pacients sàpiguen qui és la persona que hi ha al darrere de l’equip de protecció individual (EPI).

Mascaretes, ulleres i gorres amb prou feines deixen visible el rostre d’aquestes professionals que tracten amb malalts de Covid-19, però utilitzar-les resulta obligat per evitar la proliferació de la pandèmia des dels centres sanitaris.

Idea sorgida a les xarxes socials

Una de les infermeres de l’Hospital de Blanes, Sònia Diago, ha explicat que la idea va sorgir «de les xarxes socials» i que a totes les seves companyes i companys els va agradar la idea, per la qual cosa «cadascú ha aportat el que tenia a casa» per dur-la a terme.

Uns han imprès les fotos, d’altres han dissenyat l’acabat final i d’altres han plastificat aquests retrats que pengen dels seus colls i que s’assemblen a les acreditacions que s’utilitzen sovint en esdeveniments esportius o convencions de diferent tipus.

Una iniciativa «molt ben rebuda»

Notícies relacionades

«La iniciativa ha sigut molt ben rebuda», assenyala Diago, que racalca que els pacients se senten «molt més pròxims» als integrants de l’equip d’infermeria i ells també a aquests malalts, amb qui insisteix que s’ha volgut «humanitzar el tracte».

Les fotografies inclouen el nom de la persona que la porta al coll i, a l’estar plastificades, permeten que es puguin netejar fàcilment.