Simón admet que la hipòtesi que la calor debilita el coronavirus va tenint «més suport»

A Espanya s'ha vist que comunitats autònomes amb climes més càlids han tingut una menor incidència del Covid-19, assenyala

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències avisa, no obstant, de la dificultat que hi ha per comprovar aquesta teoria

ddddd / periodico

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha reconegut que les hipòtesis que giren entorn que la calor pot debilitar El nou coronavirus van tenint «més suport», si bé ha avisat de la dificultat que hi ha per comprovar aquesta teoria.

En la roda de premsa posterior a la reunió del Comitè de Gestió Tècnica del Coronavirus, Simón ha comentat que hi ha virus similars al nou coronavirus als quals afecta el clima, i d’altres de també similars que deixen de transmetre’s, o tenen un nivell «molt baix» de transmissibilitat, a final de la primavera o a l’estiu.

No obstant, amb el nou coronavirus, com que és un virus encara desconegut en molts aspectes, és «difícil» comprovar si es veurà afectat per la climatologia. «Fins que no tinguem clar com evolucionen altres països amb climes similars o diferents no ho sabrem», ha afegit.

Notícies relacionades

No obstant, Simón ha assenyalat que a Espanya s’ha vist que comunitats autònomes amb climes més càlids han tingut una menor incidència del Covid-19, com així es diu la malaltia que provoca el nou coronavirus, tot i que ha avisat que en aquest aspecte també hi han influïts altres factors com, per exemple, el tipus de transport col·lectiu que s’utilitza o la dispersió poblacional.

«Hi ha algun a qüestió meteorològica que sí que sembla indicar que les zones amb característiques climatològiques determinades pot ser que tinguin una transmissió més baixa, però encara és complicat valorar-ho, si bé aquestes hipòtesis sembla que estan tenint una mica més de suport», ha conclòs.