MESURES PER AL DESCONFINAMENT

Els podòlegs aconsellen un perímetre de seguretat de 10 metres entre corredors

Aquests experts consideren que una vegada se surti al carrer per fer esport s'ha d'actuar «amb prudència», perquè ha costat molt arribar fins aquí»

zentauroepp53051053 files  in this file photo taken on march 27  2020 joggers ru200407123209

zentauroepp53051053 files in this file photo taken on march 27 2020 joggers ru200407123209 / JOEL SAGET

2
Es llegeix en minuts
Efe

El Consell General de Col·legis Oficials de Podòlegs recomana als corredors que, una vegada el Govern permeti sortir al carrer a fer esport, mantinguin un perímetre de seguretat de 10 metres entre ells, a fi d’evitar riscos de contagi de coronavirus.

És un dels consells que ofereixen els podòlegs de cara a les pròximes mesures d’alleujament del confinament pel Covid-19, entre les quals es troba la possibilitat de sortir a fer esport de forma individual a partir del 2 de maig.

Aquests experts consideren que una vegada se surti al carrer per fer esport s’ha d’actuar «amb prudència» perquè ha costat molt arribar fins aquí» i serà la primera vegada que alguns surtin després de gairebé 50 dies de confinament.

Expliquen que el començament de l’activitat esportiva s’ha de fer «amb la precaució més gran possible» per evitar lesions, ja que tindria conseqüències dobles: per al qui la pateix i per a un sistema sanitari «amb altres prioritats». De fet, indiquen que en les últimes setmanes han detectat un augment de consultes telemàtiques sobre lesions esportives a casa.

I és que la tornada a l’esport no s’ha de fer de manera brusca o amb calçat inadequat, sinó segons els podòlegs, «progressiva», sense pretendre reprendre la carrera en el mateix estat de forma que s’havia assolit abans de l’estat d’alarma.

Asseguren que els corredors han de tenir en compte que l’esport s’ha de fer de forma individual i en les hores i zones en què prevegin menys afluència per evitar la proximitat amb d’altres. Afirmen que el virus es transmet per l’aire i que els científics estimen necessari mantenir un perímetre de seguretat d’uns quatre o cinc metres caminant i 10 metres corrent o passejant amb bicicleta.

Respiració intensa

Sobre aquest aspecte, incideixen que la respiració, quan es fa esport, és més intensa, per la qual cosa augmenta el risc de contagi. Els podòlegs afirmen que abans de sortir a córrer s’ha de revisar l’estat de les sabatilles, per comprovar que no estan deformades o amb les soles desgastades.

Notícies relacionades

Un dels objectius d’aquest període inicial serà agafar el to apropiat i cremar greix acumulat per la inactivitat, segueixen aquests experts, que adverteixen que quan se senti qualsevol tipus de molèstia s’ha de parar.

També creuen important recordar als esportistes que, de seguida que puguin, es facin una prova d’esforç. Una vegada es torni a casa després de l’entrenament, els podòlegs aconsellen desposseir-se del calçat i la roba a l’entrada, desinfectar la sola de les sabatilles i dutxar-se.

Temes:

Coronavirus