Alleujament del confinament

Interior estudia reforçar la vigilància a les sortides amb nens

Considera que no hi va haver incompliments generalitzats durant la primera jornada en què els menors van poder passejar pel carrer

Aquest diumenge es van difondre diverses imatges en què es podia deduir que hi va haver zones on no es va respectar la distància interpersonal

zentauroepp53240061 coronavirus nios200427125323

zentauroepp53240061 coronavirus nios200427125323 / JOSEP LAGO

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El Ministeri de l’Interior no ha detectat en una anàlisi preliminar que hi hagués un incompliment generalitzat amb la sortida dels nens al carrer aquest diumenge, primer dia sota l’estat d’alarma pel coronavirus que els menors de 14 anys van poder jugar al carrer acompanyats per un adult a càrrec seu.

Segons han explicat fonts del Ministeri de l’Interior, diumenge no se’ls van reportar dades que fessin deduir que s’estaven produint incompliments massius o generalitzats.

No obstant, des del departament que dirigeix Fernando Grande-Marlaska s’ha apuntat que portaran a terme un «estudi detallat» una vegada disposin de les dades de la jornada. «Si resulta necessari reforçarem la vigilància en zones puntuals», han indicat aquestes fonts.

Després de més de 40 dies de confinament generalitzat, amb un alt grau de compliment segons ha anat informat el Govern central, aquest diumenge els nens van poder sortir al carrer a jugar o passejar però sense relacionar-se amb altres persones ni poder fer ús de les zones de jocs infantils als parcs i zones verdes. La distància màxima per allunyar-se del domicili és un quilòmetre.

Notícies relacionades

Durant el dia d’ahir es van difondre diverses imatges en què es podia deduir que hi va haver zones, sobretot a grans ciutats, on no es va respectar la distància de seguretat interpersonal. També es van poder veure famílies senceres passejant pel carrer, cosa que suposaria infringir l’ordre que els menors de 14 anys –un màxim de tres– sortissin només amb un adult.

A l’espera de la dada d’aquest diumenge, fins al 25 d’abril s’han tramitat 759.290 propostes de sanció per incomplir les directrius de l’estat d’alarma, i també s’han dut a terme 6.776 detencions. Dissabte, per exemple, van ser arrestades a tot Espanya 137 persones i es van posar per aquesta raó 17.901 propostes de sanció.