generositat en temps de Covid-19

Un taxista porta gratis a Itàlia una noia atrapada a Barajas

Va recórrer més de 3.700 quilòmetres perquè l'estudiant d'Erasmus tornés al seu país

La va recollir a Madrid, li va oferir la seva casa de Bilbao i després la va traslladar fins al seu domicili italià

taxista / periodico

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Un jove taxista biscaí, Kepa Amantegi, va recórrer la setmana passada 3.700 quilòmetres de manera desinteressada per portar de tornada a Itàlia una noia d’Erasmus que s’havia quedat atrapada sense vols a l’aeroport de Madrid-Barajas a causa de la crisi del coronavirus.

El generós jove explica amb total modèstia que un amic de Durango li va trucar per preguntar-li dimecres de la setmana passada si coneixia algun taxista de Madrid que pogués recollir a l’aeroport una companya d’estudis italiana que volia tornar a Bilbao, on havia passat dos mesos, després de no poder volar al seu país.

El cost d’aquest trajecte sol ser de 700 euros, explica Amantegi, que no s’ho va pensar dues vegades i es va oferir ell de manera desinteressada a ‘rescatar’ la italiana.

A l’arribar a Bilbao, la noia no va poder entrar a la casa on havia passat els dos últims mesos, així que el taxista la va convidar a dormir a casa seva. «Dijous vam fer tota la paperassa per viatjar a Itàlia i divendres ens vam posar en ruta», comenta.

Notícies relacionades

El viatge, de més de 1.500 quilòmetres d’anada i els mateixos de tornada, es va realitzar sense gairebé controls de les autoritats policials. «Vam arribar sense cap parada a Itàlia», afegeix. Al tornar, Kepa Amantegi sí que va passar una inspecció a Tolosa (França) i un altre de més exhaustiu a la frontera d’Irun.

Tot estava en regla, celebra aquest generós jove que va rescatar l’estudiant italiana sense esperar res a canvi.