detall humanitari

Missatges sorpresa en medicaments per a nens malalts confinats

El servei de farmàcia de la Vall d'Hebron afegeix frases d'ànim i passatemps en les medecines que envia a domicili

vall-hebron / periodico

1
Es llegeix en minuts
Efe

El servei de farmàcia de l’Hospital Universitari de la Vall d’Hebron introdueix als paquets de medicació dels pacients pediàtrics que es troben a casa confinats missatges sorpresa i passatemps o dibuixos, entre d’altres. El centre hospitalari ha informat en un comunicat que l’hospital dispensa als pacients que estan a casa confinats la medicació que és d’ús hospitalari i que, a causa de la situació actual creada per l’estat d’alarma per combatre el coronavirus, els farmacèutics no l’entreguen presencialment sinó que l’envien a domicili.

Des del 24 de març, dia en què es va posar en marxa la iniciativa, més de 400 nens i nenes de tot Catalunya han rebut el seu paquet amb la medicació i el missatge sorpresa.

Missatges amagats a la caixa

Els missatges amagats a la caixa de medicació porten els mateixos dibuixos que els que il·lustren les parets de l’Hospital Infantil, acompanyats de frases com: «¿Vols formar part de l’equip dels valents? ¡Si et quedes a casa, guanyarem!», o «¡Aquests dies ho estàs fent molt bé! Si ens quedem a casa ho aconseguirem».

També incorporen passatemps com ara sopes de lletres, endevinalles i dibuixos en blanc i negre per acolorir.

«Humanització de l’atenció domiciliària»

Notícies relacionades

«Els residents del nostre servei van tenir la idea de millorar la humanització de l’atenció domiciliària farmacèutica introduint als paquets de medicació missatges d’ànim, passatemps i dibuixos per als pacients pediàtrics», ha explicat la farmacèutica del servei de farmàcia de l’Hospital Infantil i Hospital de la Dona, Maria Josep Cabañas.

L’hospital ha informat que alguns dels pacients que atenen són immunodeprimits i que, per tant, necessiten respectar escrupolosament el confinament.