Segons La Sexta

Rajoy se salta el confinament i surt a fer exercici a prop de casa seva

L'expresident ha sigut 'caçat' caminant ràpid als voltants del seu domicili a Madrid

Arrimadas exigeix «donar exemple» i denuncia que el Govern infringeix el confinament «cada dos per tres»

zentauroepp35111697 rajoy andando rpido200414124442

zentauroepp35111697 rajoy andando rpido200414124442 / OSCAR CORRAL

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’expresident del Govern Mariano Rajoy incompleix el confinament de manera habitual i surt al carrer a fer exercici, malgrat la declaració de l’estat d’alarma decretat per la crisi del coronavirus, segons ha informat La Sexta.

Així, la cadena de televisió ha difós imatges en què es veu l’excap de l’Executiu en ple carrer vestit amb roba esportiva, uns pantalons negres de xandall i un impermeable als voltants del seu domicili a Madrid. A més, en cap de les escenes porta bosses de plàstic, amb què pugui justificar els seus desplaçaments per fer la compra.

El mateix Rajoy ha reconegut públicament en moltes ocasions la seva afició per la marxa i per caminar ràpid. Aquestes imatges confirmarien que s’ha saltat el confinament al qual obliga l’estat d’alarma des del 14 de març.

Arrimadas exigeix donar exemple

Davant d’aquesta «enxampada» a Rajoy, la presidenta de Cs, Inés Arrimadas, creu que tots els ciutadans han «de donar exemple» i complir el confinament, inclòs l’expresident del Govern Mariano Rajoy i  «el Govern actual, que se’l salta «cada dos per tres».

«Tots hem de donar exemple, que tothom faci el que hagi de fer i complim escrupolosament les indicacions sanitàries», ha remarcat Arrimadas a l’afirmar que representants de l’Executiu «s’han saltat la quarantena davant de tots els espanyols sense cap tipus de mirament».

El confinament, ha assegurat, està sent molt dur, especialment per a famílies amb nens, moltes sense possibilitat d’un balcó o una terrassa, i ha demanat que entre les mesures de desescalada es contemplin sortides «molt controlades» dels menors, informa Efe.

«Altres privilegiats, membres del Govern, no tindran aquests problemes on viuen, però la majoria dels espanyols tenen un confinament molt dur», ha recalcat la líder taronja. 

Sancions lleus

El decret que regula el confinament per la pandèmia del coronavirus no permet fer esport i només es pot sortir al carrer per comprar, passejar el gos, anar al centre sanitari o acudir a la feina si figura entre les activitats permeses. Les multes establertes per cometre sancions lleus oscil·len entre els 100 i els 600 euros.

Notícies relacionades

A més, les persones que «es resisteixin o desobeeixin greument a l’autoritat o els seus agents en l’exercici de les seves funcions, o el personal de seguretat privada» després de la declaració de l’estat d’alarma pel coronavirus, s’enfronten a penes de presó de tres mesos a un any o de sis a 18 mesos de multa, segons fixa el Codi Penal al seu article 556.

Interior ho investigarà

Sobre això, fonts del Ministeri d’Interior han confirmat a La Sexta que les forces i cossos de seguretat de l’Estat investigaran si l’expresident ha incomplert alguna de les mesures decretades pel Govern. Aquesta situació, segons ha pogut saber aquesta cadena, ha suscitat les queixes d’alguns dels seus veïns, que no comprenen per què se salta les normes restrictives imposades per l’emergència sanitària causada per la pandèmia de Covid-19.