CONTROLS PER SETMANA SANTA

Els Mossos intercepten 88 famílies camí de segones residències

Els agents van denunciar els infractors de les normes de confinament i els van obligar a tornar a les seves vivendes habituals

zentauroepp52862662 barcelona 20 02 2020 sociedad coronavirus covid 19 denuncias200320113643

zentauroepp52862662 barcelona 20 02 2020 sociedad coronavirus covid 19 denuncias200320113643

1
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez

Els Mossos d’Esquadra han sorprès des d’ahir dijous a les 15.00 hores 88 famílies que es dirigien a les seves segones residències per passar-hi, en alguns casos, la resta del període de confinament. La mobilitat, en general, s’ha reduït aquests dies gairebé en un 90% a la xarxa viària de Catalunya.

La policia autonòmica ha efectuat en les últimes hores 54 controls de carreteres, en els quals ha aixecat 298 actes per infraccions del confinament pel coronavirus. Un total de 88 d’aquestes corresponien a famílies que anaven camí de les seves segones vivendes, que van ser denunciades obligades a tornar als seus domicilis habituals.

En alguns casos, com els de dues famílies interceptades a Terrassa i Barcelona quan es dirigien a la costa de Tarragona, els infractors anaven amb el maleter carregat de menjar per tal de passar la resta del confinament en les seves segones residències.

Controls permanents a la Vall d’Aran i la Cerdanya

Els Mossos estan duent a terme un ampli desplegament des de l’inici de la Setmana Santa per prevenir aquest tipus d’infraccions. Hi participen 2.000 agents –en coordinació amb les policies locals–, que han efectuat més de 500 controls en diferents punts del territori de Catalunya, incloses carreteres secundàries.

El dispositiu s’ha intensificat en les últimes hores, amb controls permanents als accessos a la Vall d’Aran i la Cerdanya.

El conseller d’Interior, Miquel Buch; el director del Servei Català de Trànsit, Juli Gendrau, i el comissari en cap de la Comissaria General de Mobilitat dels Mossos d’Esquadra, Joan Carles Molinero, han informat aquest divendres de l’operació «no sortida» coincidint amb els dies festius de la Setmana Santa. 

Notícies relacionades

En relació amb el descens de la mobilitat s’ha registrat també una reducció dels accidents de trànsit malgrat que ja es comptabilitzen dos sinistres mortals que han deixat un total de quatre víctimes