A Vilanova del Camí

Alerta d'extrema gravetat en una residència barcelonina amb 35 ancians morts

L'ajuntament ha explicat que en els últims dies les defuncions per coronavirus han augmentat considerablement

zentauroepp53004331 in this photo taken on wednesday april 1  2020  aid workers 200402174001

zentauroepp53004331 in this photo taken on wednesday april 1 2020 aid workers 200402174001 / Santi Palacios

1
Es llegeix en minuts
Efe

L’alcaldessa de Vilanova del Camí (Barcelona), Noemí Trucharte, ha alertat aquest dimecres de la situació d’«extrema gravetat» a la residència d’ancians Amavir del municipi, que acumula 35 residents morts i 5 més en estat greu.

En una roda de premsa telemàtica, l’alcaldessa, que dissabte passat va anunciar que si la situació no es reconduïa portaria el seu cas a la Fiscalia, ha explicat que han demanat al Departament de Salut i al de Treball, Assumptes Socials i Famílies que s’estudiï la possibilitat d’intervenció de la residència per part de la Generalitat.

L’ajuntament ha explicat que en els últims dies les defuncions han augmentat considerablement i en ocasions anteriors ha criticat la falta de transparència de la direcció del centre, amb la qual es va reunir dilluns passat per millorar les relacions.

Trucharte ha exigit més recursos humans, ja que, dels 98 treballadors, una vintena estan de baixa, i també materials per poder fer tots els tests i garantir el subministrament d’equips de protecció individual (EPI).

Acusacions «injustes»

Per la seva part, la direcció de la residència ha defensat aquest dimecres que han aplicat correctament els protocols de seguretat i que les acusacions de l’ajuntament són «injustes».

En un comunicat, la residència ha assegurat que el consistori ha tingut sempre informació de la residència i de l’evolució del nombre de morts.

Amavir ha assenyalat que «davant de la intranquil·litat manifestada per l’alcaldia» va ser la mateixa residència qui va proposar una reunió, que es va fer dilluns, amb la gerència del centre i l’equip sanitari del CAP Nord.

«Ha sigut molt dur per a tots els treballadors del centre que, abans fins i tot d’assistir a aquesta reunió, l’ajuntament suggerís que la residència estava actuant incorrectament», ha apuntat.

Notícies relacionades

La companyia ha defensat que en tot moment s’han seguit les «mesures màximes» de prevenció marcades per les administracions i que des de fa dues setmanes el CAP Nord fa una supervisió diària del centre: «Ells estan comprovant dia a dia que la residència està actuant», ha assegurat.

Amavir ha lamentat les defuncions de residents, però ha assenyalat que no és un cas aïllat de què es pugui culpar els professionals del centre, sinó que «la situació està sent dramàtica en totes les residències de Catalunya».