a catalunya

Una iniciativa recull portàtils antics per donar-los a alumnes sense accés a tecnologia

La xarxa social d'ajuda Labdoo assegura que Catalunya «necessita més de 1.000 portàtils per recolzar estudiants»

1
Es llegeix en minuts
Efe

La xarxa social d’ajuda Labdoo ha posat en marxa una iniciativa per recollir a Catalunya ordinadors portàtils en desús i entregar-los a estudiants que no tenen accés a la tecnologia, perquè puguin acabar el curs escolar de manera telemàtica a causa del tancament de les escoles per la crisi del coronavirus.

A través de les seves pàgines a Facebook, Instagram i Twitter, Labdoo indica que Catalunya «necessita més de 1.000 portàtils per donar suport a estudiants», així que demana ordinadors portàtils antics o en desús que estiguin sanejats i amb programes educatius instal·lats «per als estudiants que els necessitin en aquests moments tan difícils».

Per sanejar el portàtil, Labdoo facilita a les seves xarxes socials les instruccions pertinents a més dels continguts educatius susceptibles de ser utilitzats, que indica com s’han d’instal·lar.

Contacte per correu electrònic

A les seves xarxes socials, la plataforma assenyala que els interessats a donar portàtils antics poden posar-se en contacte amb Labdoo en el correu electrònic labdoo-team-catalunya@labdoo.org i es compromet a distribuir la tecnologia entre estudiants que la necessitin.

Notícies relacionades

El curs escolar es reiniciarà a Catalunya el 14 d’abril en format virtual per a tots els alumnes, amb la incertesa de si podran tornar a les aules abans que hagi finalitzat.

Amb l’objectiu d’intentar evitar la fractura digital i no deixar enrere cap alumne, la Generalitat ha posat en marxa una iniciativa per saber quins alumnes de primària, secundària i batxillerat no tenen accés a la tecnologia i facilitar-los ordinadors procedents dels centres escolars.