millora

L'Hospital Clínic i la Vall d'Hebron ja equilibren ingressos i altes

«En el pitjor moment vam arribar a ingressar 115 pacients en un dia. Ara estem entre 60 i 70», diu el cap d'Urgències del Clínic

Segons el metge, «encara no ha passat el pitjor a nivell d'ucis» perquè els poden arribar malalts derivats d'altres centres

zentauroepp52590930 coronavirus clinic200303093718

zentauroepp52590930 coronavirus clinic200303093718 / Hospital Clinic Barcelona

2
Es llegeix en minuts
Efe

L’Hospital Clínic de Barcelona, el primer de Catalunya que va començar a tractar casos de Covid-19, a finals de febrer, ha aconseguit equilibrar, per primera vegada des de l’inici de l’epidèmia, els ingressos i les altes hospitalàries. El mateix passa a la Vall d’Hebron.

El cap d’Urgències del Clínic, Ernest Bragulat, en una entrevista a RAC-1, ha puntualitzat que «encara no ha passat el pitjor» quant a les unitats de cures intensives (ucis).

A Catalunya s’han registrat quatre dies consecutius des de l’inici de l’epidèmia amb un descens de casos diagnosticats i de morts, cosa que indicaria que la corba s’està aplanant o, fins i tot, començant a descendir.

L’Hospital de la Vall d’Hebron, de Barcelona, té avui dilluns uns 650 malalts de coronavirus a totes les seves instal·lacions, dels quals uns 165 es troben en diverses unitats de cures intensives (ucis). El doctor Benito Almirante, cap de Malalties Infeccioses d’aquest hospital, ha assegurat aquest dilluns a EFETV que els últims quatre dies s’ha observat una «important estabilització» del nombre de persones ingressades, malgrat el gran volum de malalts per la Covid-19. «En aquest moment estem equilibrats entre els nous ingressos i els pacients que donem d’alta», ha afirmat l’especialista.

Tests massius

Bragulat ha dit que, malgrat aquests bons indicis, espera que el Govern espanyol no activi el desconfinament si abans no es fan tests massius i s’aïllen els positius asimptomàtics.

«Aquest cap de setmana hem aconseguit equilibrar el nombre d’ingressos amb les altes per primera vegada. És una dada positiva. En el pitjor moment vam arribar a ingressar 115 pacients en un dia. Ara estem entre 60 i 70», ha explicat Bragulat.

Aïllar els asimptomàtics

No obstant, ha puntualitzat que «encara no ha passat el pitjor a nivell d’ucis» perquè, segons ha dit, «en algun moment hospitals d’altres llocs de Catalunya ens poden derivar pacients».

El metge ha opinat que «per desconfinar la població necessitem tests de detecció ràpida. Espero que els assessors del president Sánchez li facin veure que no podem desconfinar si no podem aïllar les persones infectades asimptomàtiques. Això ha d’anar en paral·lel. El doctor Trilla –membre del comitè espanyol– ho veu així i ho transmetrà al doctor Simón».

Sobre la polèmica respecte a l’atenció mèdica que reben les persones grans, Bragulat ha assegurat que «les persones de més de 80 anys són tractades com se’ls ha tractat sempre. No estem limitant l’accés a ningú, sinó que li oferim el millor tractament. Això ja ho fèiem abans».

«Falten bates»

«Gràcies al confinament hem pogut donar resposta a tots els malalts. Tothom que ho necessita pot ser atès i tot aquell que ho necessita pot anar a cures intensives», assegura el metge.

Respecte al material de protecció, ha dit que el reben «dia a dia». «No diré que n’anem escassos, però hem d’explicar que en necessitem molt al cap del dia. Sobretot ens falten bates».

Notícies relacionades

«Ens estem dedicant a fer tests de manera regular entre els professionals, també per detectar els positius asimptomàtics. Tenim professionals infectats i alguns estan ingressats, però no és una xifra rellevant. No és el nostre principal problema», ha remarcat Bragulat.

Des de l’inici de l’epidèmia, el cap d’Urgències del Clínic ha reconegut que «amb els infarts i amb els ictus ens hem trobat casos de malalts que han esperat massa a venir a urgències».