s'havia de celebrar a Osca

Defensa suspèn la desfilada de les Forces Armades «per prudència»

El ministeri treballa ja en un altre acte d'homenatge als militars durant els mesos de juny o juliol

desfile

desfile / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El ministeri de Defensa ha decidit anul·lar la desfilada de les Forces Armades, prevista per al pròxim 30 de maig a Osca, per la crisi causada pel Covid-19  i treballa ja en un altre acte d’homenatge als militars en els mesos de juny o juliol.

Una portaveu del ministeri ha confirmat que «per prudència» s’ha decidit suspendre la parada militar i evitar així grans concentracions de gent. En la desfilada de les Forces Armades participen anualment al voltant de 3.000 militars que són aplaudits per centenars de ciutadans.

Osca era la ciutat escollida

Notícies relacionades

El departament dirigit per Margarita Robles havia escollit la ciutat d’Osca per acollir l’edició de l’any 2020 del Dia de les Forces Armades (DIFAS), l’acte central del qual és la desfilada militar presidida pels Reis. A canvi, el ministeri té previst fer un altre acte d’homenatge a les Forces Armades «per tot el seu esforç i la seva feina davant el coronavirus» en els mesos de juny o juliol.

Més de 7.000 de militars estan des de fa gairebé un mes bolcats en la lluita contra la propagació del Covid-19 com a part de l’operació Balmis. Més de 3.000 efectius són sanitaris que treballen als hospitals militars Gómez Ulla de Madrid i al de Saragossa. La resta realitzen tasques de desinfecció, de transport o de recolzament a la seguretat, sobretot.