crisi del coronavirus

Aixecat el confinament de la conca d'Òdena

Els municipis d'Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui i Òdena estaven confinats i tenien restringida la sortida de persones des del 12 de març

zentauroepp53039321 sociedad 06 04 2020 fin del confinamiento severo en igualada200406100250

zentauroepp53039321 sociedad 06 04 2020 fin del confinamiento severo en igualada200406100250

2
Es llegeix en minuts
Agencias

El Govern centralha aprovat aquest dilluns aixecar el confinament de la conca d’Òdena (Anoia) atenent així la petició de la Generalitat de Catalunya, segons explica l’ordre ministerial del Ministeri de Sanitat publicada aquest dissabte al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE). Els municipis d’Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui i Òdena (Barcelona) es trobaven confinats i tenien restringida la sortida de persones des del 12 de març, a l’inici de la crisi del coronavirus.

L’Executiu ha aprovat aixecar aquestes mesures, que entraran en vigor aquest dilluns, «en vista de l’evolució de les xifres epidemiològiques als esmentats municipis», presentades per la Conselleria de Salut de la Generalitat, que va demanar una reconsideració.

Fi a una situació excepcional

Els Mossos han començat a desmuntar ja els controls d’accés a la zona. S’acaba així amb una situació excepcional en el conjunt de Catalunya per a 70.0000 persones i que pretenia contenir el brot de coronavirus a Igualada, Vilanova del Camí, d’Igualada i Òdena. La consellera de Salut, Alba Vergés, va precisar en una roda de premsa que des de la funerària havien comunicat 147 morts per Covid-19 des de l’inici del brot a la zona.

La Generalitat va demanar al Govern reconsiderar el confinament perimetral en vista de l’evolució de les xifres epidemiològiques als municipis afectats presentades pel Departament de Salut, però també de les noves restriccions de l’Executiu que prohibeixen les feines no essencials.

Notícies relacionades

Les últimes dades oficials fetes públiques per Salut van informar que divendres no s’havia registrat cap nova mort per coronavirus i que les víctimes es mantenien en 107, tot i que sí que s’havien detectat 16 nous positius de coronavirus, cosa que elevava el total a 644. Amb tot, l’alcalde d’Igualada i portaveu dels ajuntaments confinats va informar l’endemà que hi havia hagut 11 defuncions, quatre de les quals van ser a l’Hospital d’Igualada. En la roda de premsa del Govern, la consellera Vergés ho va justificar dient que només donaven dades «contrastades i oficials». Amb tot, arran de la polèmica, Vergés va informar llavors que la funerària de l’Anoia els havia notificat en els últims dos dies 147 morts per Covid-19 des de l’inici del brot, 12 de les quals en les últimes 24 hores. 

Tornada a la normalitat a l’Hospital d’Igualada

D’altra banda, l’Hospital d’Igualada torna progressivament a la normalitat. La situació del centre ha millorat i ja no han d’enviar els malalts de la zona a centres pròxims com l’Hospital General de Catalunya per falta de capacitat assistencial. Al contrari, fonts del centre informen a l’ACN que els pacients de l’Anoia que estaven ingressats en altres equipaments hospitalaris estan tornant i el centre d’Igualada ja té capacitat per assumir pacients d’altres hospitals que estan en una situació de «col·lapse», precisen les mateixes fonts.