SOBRE EL CONFINAMENT

Trilla creu que la sortida de la crisi serà lenta per risc «important» de nous casos de Covid-19

El cap d'epidemiologia del Clínic afirma que no es podrà fer un alliberament de cop «perquè molta gent encara es podrà infectar»

zentauroepp32398548 antoni trilla200317080807

zentauroepp32398548 antoni trilla200317080807

1
Es llegeix en minuts
ACN

El cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha alertat que la sortida de la pandèmia del coronavirus serà lenta i que apareixeran nous casos que s’hauran de «delimitar» per evitar un nou «incendi».

En declaracions a Catalunya Ràdio, Trilla ha explicat que hi ha comitès tècnics del Ministeri de Sanitat que treballen en com serà la sortida del confinament i ha apuntat que un dels problemes és conèixer l’estimació real de quanta gent ha sigut infectada i té anticossos.

En tot cas, ha afirmat que no es podrà fer un alliberament de cop «perquè molta gent encara es podrà infectar».

Notícies relacionades

Trilla ha explicat que difícilment es podrà establir quan s’arribarà al pic de contagis perquè si les mesures de confinament han funcionat serà «un pic molt llarg, no una muntanya».

L’especialista també ha afegit que, en tot cas, el descens serà «gradual» i «probablement lent». En aquest sentit, ha assegurat que es tardarà «molt temps» que els hospitals recuperin la normalitat i que no es podran desmantellar les unitats extraordinàries d’ucis «fins que no passi molt temps».

‘Coronavirus avui’

Subscriviu-vos a la nostra ‘newsletter’ per conèixer tota l’actualitat i informació pràctica sobre el desenvolupament de la pandèmia i les seves repercussions