26 maig 2020

Anar al contingut

aturada des de dimarts

L'Exèrcit reprèn la instal·lació de l'hospital de campanya de Sabadell

L'equipament està destinat a reforçar l'Hospital Parc Taulí de la ciutat contra el coronavirus

Europa Press

L’Exèrcit de Terra ha reprès aquest dijous la instal·lació de l’hospital de campanya de Sabadell després de l’arribada dels plafons amb què el Govern ha previst aixecar l’equipament destinat a reforçar l’Hospital Parc Taulí de la ciutat contra el coronavirus.

En la instal·lació també hi participen personal municipal de l’Ajuntament de la ciutat, el cos de Bombers de Sabadell i treballadors del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM), segons han informat fonts coneixedores Europa Press.

El termini d’acabament de la instal·lació es manté el 10 d’abril (tal com estava previst inicialment) després que el Govern decidís canviar les tendes de l’Exèrcit de Terra per plafons separadors com a l’hospital de campanya de Barcelona, cosa que va mantenir els militars a l’espera de rebre aquestes peces per continuar aixecant l’hospital d’emergència.

Canvi de les tendes per plafons

La consellera de Salut, Alba Vergés, va assegurar que el canvi de les botigues pels plafons es deu a criteris tècnics, perquè són «més còmodes per a pacients i professionals».

L’ajuntament, per boca de la seva alcaldessa, Marta Farrés, havia reclamat l’arribada immediata d’aquests plafons, havia dit que desconeixia els motius del canvi i que li era indiferent apostar per un sistema o un altre sempre que no es retardés la instal·lació: «No pot suposar en cap cas una demora en el calendari».