L'Ajuntament de Sabadell clama contra la paralització de l'hospital de campanya

«Hi havia unes tendes previstes que eren de l'exèrcit que per criteris tècnics s'ha considerat que no era l'opció més adequada», al·lega la consellera Vergés

undefined44919854 pla curt de la consellera de salut  alba verg s  imatge del 180910133510

undefined44919854 pla curt de la consellera de salut alba verg s imatge del 180910133510 / Gemma Sanchez

2
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Sabadell ha d’acollir un dels dos macrohospitals de campanya projectats per la Generalitat, el Vallès Salut. L’ajuntament ha corregut per adequar la pista coberta municipal d’atletisme com un dels pulmons que el Departament de Salut ha ideat per intentar donar aire al sistema sanitari català davant de la pandèmia. L’alcaldessa de la ciutat, Marta Farrés, ha aixecat la veu al veure que s’han paralitzat els treballs d’adequació, després que la conselleria al·legués motius tècnics per no posar botigues de l’exèrcit espanyol al recinte.

«Ens és igual si són tendes o plafons, el que demanem és que s’aclareixin perquè nosaltres hem corregut per tenir la pista a punt», ha sentenciat Farrés. L’alcaldessa socialista, ha comentat a aquest diari que estava aturat tot des de dimarts a les vuit del vespre perquè la Generalitat «no volia les tendes que havien vist dilluns i els havia semblat bé». El PSC ha elevat també la queixa a la conselleria. Com ha comentat la diputada Assumpta Escarp la zona del Vallès Occidental és, per nombre de contagis, una de les zones més afectades, i l’hospital de referència, el Parc Taulí, ja fa dies que va alertar del seu nivell pròxim a la saturació. A més de l’hospital de campanya Vallès Salut, amb una capacitat prevista de 250 places, s’havia previst habilitarà un hotel «antena» del Parc Taulí amb 195 llits més. «Es va donar el vistiplau i la mateixa consellera ho va fer públic diumenge en roda de premsa. Aquest matí, sense que s’hagués produït cap canvi en els criteris de logística i assistencials, la conselleria ha donat ordre de parar la instal·lació. Ha de donar explicacions, perquè a més els enginyers han expressat la seva disposició a portar-lo endavant, reclama Escarp.

Notícies relacionades

«No hem paralitzat el Vallès Salut; simplement hi havia una botigues previstes que eren de l’exèrcit que per criteris tècnics s’ha considerat que no era l’opció més adequada i per això s’ha optat per aquests plafons molt més robust i fàcil de netejar. Segueix en marxa el Vallès Salut», ha argumentat la consellera Alba Vergés en roda de premsa. La situació s’ha desbloquejat amb una reunió d’urgència a les quatre de la tarda. «Al final la conselleria ha trobat el material. Agraïm a l’Exèrcit que es quedarà a ajudar a muntar l’hospital de campanya, que l’únic que demanem és que es faci al més aviat possible», ha valorat l’alcaldessa vallesana.

El cas de Sant Andreu de la Barca

La polèmica sobre les botigues de l’exèrcit a l’hospital de campanya de Sabadell s’uneix al de Sant Andreu de la Barca, fet per la Guàrdia Civil a petició de l’ajuntament. «En aquests moments no es tracta de mirar si estan les tendes de campanya de l’UME o ens ajuda a muntar-lo la Guàrdia Civil. Si es posen recursos a disposició que es necessiten s’han d’utilitzar sense mirar si venen de la Guàrdia Civil o de l’UME. S’ha de lluitar contra un enemic comú com el coronavirus i sumar tots els esforços per guanyar», explica l’alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, que comenta que tot i que ha posat a disposició de Salut aquest equipament de moment no s’està utilitzant.