Barcelona reconverteix un aparcament en dipòsit de cadàvers per evitar el col·lapse de Madrid

Desenes de taüts ocupen ja part de les tres plantes de l'antic pàrquing del tanatori de Collserola, que està sent condicionat per poder acollir més fèretres

tanatorio-collserola / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un aparcament de vehicles de tres plantes situat al tanatori de Collserola s’està reconvertint en un gran dipòsit de taüts de persones mortes per coronavirus en els últims dies a Barcelona.

Desenes de taüts ocupen ja part de les tres plantes de l’antic aparcament, que està sent condicionat perquè pugui acollir més fèretres davant de la saturació dels serveis funeraris de la capital catalana a l’hora d’enterrar aquestes persones.

Els fèretres es guarden en aquest espai a baixa temperatura per evitar la situació de col·lapse que s’ha viscut a Madrid i perquè els cossos no hagin d’esperar als centres sanitaris, a l’espera de poder traslladar-los fins a les diferents funeràries.

«Coordinació» dels serveis funeraris

Notícies relacionades

El Grupo Mémora, «juntament amb altres operadors com Áltima, ha impulsat la creació d’una taula de coordinació» amb agents del sector funerari, social i de l’administració pública.

Una de les mesures extraordinàries consensuades més contundents a la capital catalana ha sigut tancar al públic el Tanatori de Collserola (SFB) per «condicionar-lo per a una possible situació excepcional que pugui recordar l’esdevingut a la capital espanyola», disposant d’un gran dipòsit refrigerat.

‘Coronavirus avui’

Subscriu-te a la nostra ‘newsletter’ per conèixer tota l’actualitat i informació pràctica sobre el desenvolupament de la pandèmia i les seves repercussions