MESURES ECONÒMIQUES

El Govern central treballa en un ingrés mínim vital i no descarta aprovar-lo aquest dimarts

El Ministeri d'Inclusió es planteja donar llum verda a una part del pla en aquest Consell de Ministres i anar desenvolupant-lo després

zentauroepp33434286 madrid  6 04 2016  jos  luis escriv   presidente de la airef200110124544

zentauroepp33434286 madrid 6 04 2016 jos luis escriv presidente de la airef200110124544 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions treballa en el disseny d’un ingrés mínim vital que no descarta aprovar en el Consell de Ministres d’aquest dimarts com a part del pla de xoc del Govern espanyol davant la crisi del coronavirus, segons han confirmat a Europa Press fonts de diferents ministeris.

Segons han informat des del departament que dirigeix José Luis Escrivá, que treballa per a la seva elaboració amb el Ministeri de Treball i la vicepresidència de Drets Socials, aquest ministeri ha remès a la resta del Govern diferents propostes de disseny, però fins ara encara no poden confirmar si el Consell de Ministres donarà llum verda a aquesta iniciativa i al seu finançament.

Tampoc l’abast inicial d’aquesta mesura, ja que un dels escenaris que es contempla és aprovar una part d’aquest ingrés mínim en aquest Consell de Ministres, i anar concretant més endavant el desenvolupament d’aquesta mesura, amb l’objectiu d’ampliar-ne l’extensió i instal·lar-lo de manera permanent.

Diverses fonts reconeixen que la seva aprovació suposaria avançar els terminis que es contemplaven per a aquesta mesura, que el Govern ja tenia intenció de tirar endavant des de la seva formació.

Acord PSOE-Podem

L’ingrés mínim vital és una iniciativa ja pactada en l’acord de Govern entre el PSOE i Unides Podem, que es contemplava com una prestació de la Seguretat Social, concebuda, segons el mateix acord, com un «augment decidit» de la prestació per fill a càrrec per a famílies vulnerables «en un primer moment», per després establir-lo com a «mecanisme general de garantia de renda per a famílies sense ingressos o ingressos baixos».

Notícies relacionades

De fet, al cap de poc d’iniciar-se la situació d’emergència sanitària davant l’expansió del Covid-19, el mateix ministre José Luis Escrivá va anunciar l’aprovació d’una prestació extraordinària dirigida als progenitors que es veiessin obligats a cuidar els seus fills durant el període de confinament.

Segons va especificar llavors Escrivá, aquesta mesura aniria a càrrec del pressupost de la Seguretat Social. No obstant, la prestació finalment no va ser aprovada en el Consell de Ministres.