crisi del coronavirus

La Generalitat Valenciana estudia demanar reforços de personal sanitari a Cuba o la Xina

Segons la consellera de Sanitat, la mesura oferiria als professionals «moments de descans»

undefined52607227 27 02 2020 personal sanitario en la puerta de urgencias de h200303202132

undefined52607227 27 02 2020 personal sanitario en la puerta de urgencias de h200303202132 / Rober Solsona - Europa Press

1
Es llegeix en minuts
Efe

La Generalitat Valenciana contempla la possibilitat de portar professionals sanitaris d’altres països, com Cuba o la Xina, si la situació provocada pel coronavirus s’allarga, per garantir així al personal d’aquesta regió «moments de descans» i que no pateixi tanta pressió assistencial.

Així ho ha manifestat aquest dilluns en una roda de premsa la consellera de Sanitat, Ana Barceló, que ha assenyalat que s’està treballant en la previsió que en un moment determinat pugui ser necessari «refrescar» els equips sanitaris per la pressió assistencial i donar-los un temps de descans.

«Hi ha hospitals que tenen més pressió i si això s’allarga en el temps, necessitem que no visquin amb tanta pressió i tinguin moments de descans», ha dit la consellera, que ha afegit: «Tenim al cap la possibilitat de poder portar professionals d’un altre país si fos necessari».

Que parlin anglès

Barceló ha assenyalat, així mateix, que en principi la Generalitat contempla demanar reforços a Cuba, per la llengua i per facilitar la comunicació, però també amb la Xina i altres països, amb professionals que parlin anglès, però garantint que hi pugui haver una comunicació «fluida» amb el personal espanyol.

Notícies relacionades

També es preveu aquest reforç de personal d’altres països per afegir-se als equips sanitaris que atendran els tres hospitals de campanya que s’instal·laran a cada província.