AMB AJUDA DE METGES SENSE FRONTERES

Igualada converteix el poliesportiu de les Comes en un hospital de campanya

Estarà a punt entre dilluns i dimarts de la setmana que ve i tindrà una capacitat de 100 llits però en podrà allotjar més

52943394 60

52943394 60

1
Es llegeix en minuts
Efe

L’alcalde d’Igualada (Anoia), Marc Castells, ha anunciat aquest divendres que han començat les obres per convertir el Complex Esportiu de les Comes en un hospital de campanya, amb capacitat per a 100 llits i ampliable, i que podrà estar a punt entre dilluns o dimarts de la setmana que ve.

En la roda de premsa diària per actualitzar la situació a la Conca d’Òdena, confinada des del 13 de març passat pel brot de coronavirus a l’Hospital d’Igualada, Castells ha assenyalat que és possible que la setmana que ve el centre arribi al seu límit.

«L’hospital i el CatSalut ens informen de la gran quantitat de casos que estan arribant, entre 25 i 30 diàriament, cosa que pot provocar que la setmana que ve no puguem donar l’abast al nostre hospital per atendre tots els ciutadans que ho requereixin», ha explicat l’alcalde.

Ajuda de Metges Sense Fronteres

L’hospital de campanya s’està muntant amb l’assessorament logístic de Metges Sense Fronteres, així com el departament de Salut i altres cossos d’emergències.

El responsable de protecció civil de l’Ajuntament d’Igualada, Josep Boix, ha explicat que el complex esportiu és la infraestructura que més s’ajusta a les necessitats i ha detallat que, de les dues pistes del poliesportiu, la de bàsquet es convertirà en zona hospitalària i la d’hoquei  es dedicarà a l’entrada i sortida de mercaderies, professionals i altres qüestions logístiques.

La pista de bàsquet ja compta amb calefacció i es pot dividir en tres espais diferents.

Castells ha remarcat el recolzament «extraordinari» de Metges Sense Fronteres, gràcies a «la seva gran experiència en logística sanitària en situacions d’emergència».

L’alcalde ha repetit que esperen no haver d’utilitzar aquest hospital de campanya però ha admès que amb les dades de l’hospital «temen» que serà necessari.

Més equipaments

Notícies relacionades

Paral·lelament, i insistint en l’objectiu d’avançar-se als esdeveniments, Castells ha explicat que a partir del 10 d’abril l’antic edifici de la Mútua Igualadina estarà a punt i a la disposició del departament de Salut.

El brot a l’Hospital d’Igualada acumula 395 positius de coronavirus, 140 dels quals són professionals sanitaris, i 50 morts

‘Coronavirus avui’

Subscriviu-vos a la nostra ‘newsletter’ per conèixer tota l’actualitat i informació pràctica sobre el desenvolupament de la pandèmia i les seves repercussions