ELS GERIÀTRICS, EN EL PUNT DE MIRA

S'eleven a 18 els avis morts a la residència de Capellades

El centre privat ha informat que 11 avis es troben en aïllament pel virus

52848633 59

52848633 59

1
Es llegeix en minuts
Agencias

La residència Fundació Privada Consorts Guasch de Capellades (Anoia) ha informat aquest divendres de la defunció de 5 persones més, i ja en sumen 18.

En un comunicat, la direcció del geriàtric ha explicat que manté 11 usuaris aïllats dins de la residència i sota la supervisió del centre d’atenció primària i del servei propi d’infermeria.

«La fundació agraeix les mesures sociosanitàries preses per les autoritats sanitàries per ajudar amb material de prevenció. Així mateix, agraeix la professionalitat, diligencia i el seguiment estricte dels protocols del personal per donar resposta a aquesta situació tan greu», ha remarcat la direcció.

Al costat d’Igualada, principal focus català

Notícies relacionades

En el comunicat, el centre ha recordat que Capellades, malgrat no trobar-se dins de la zona de confinament de la Conca d’Òdena, és molt a prop d’aquesta i abans de l’inici de la crisi tenia com a hospital de referència el d’Igualada, focus del principal brot de coronavirus a Catalunya.

La residència de Capellades, al costat de la d’Olesa de Montserrat, està sent investigada per la Fiscalia Superior de Catalunya pel nombre elevat d’avis morts durant la pandèmia del coronavirus, en el marc del control sobre les condicions i la situació de salubritat dels geriàtrics que ha ordenat la Fiscalia Generali de l’Estat.