LA LLUITA CONTRA EL COVID-19

Espanya contractarà 200 sanitaris estrangers per combatre el coronavirus

El Govern agilita els tràmits d'homologació de títols i permisos de residència i treball

52893034 60

52893034 60

1
Es llegeix en minuts
Efe

El Govern agilitarà els tràmits perquè al voltant de 200 professionals sanitaris estrangers residents al país tinguin l’autorització necessària per exercir la seva tasca a Espanya i incorporar-se així, en els pròxims dies, al Sistema Nacional de Salut (SNS) per fer front a l’epidèmia de coronavirus.

Així ho han comunicat aquest divendres el Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, el d’Universitats, el de Sanitat i el de Política Territorial i Funció pública, que han posat en marxa una acció urgent coordinada per incrementar el nombre de professionals sanitaris estrangers en disposició de treballar a Espanya «amb caràcter immediat».

D’aquesta manera, el Govern calcula que al voltant de 200 metgesses, metges, infermeres i infermers nacionals de tercers països i que actualment ja resideixen a Espanya podran incorporar-se en els pròxims dies al sistema sanitari.

Per fer-ho possible, des del Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions s’han impulsat els mecanismes d’agilitació administrativa previstos en el procediment administratiu comú, que permeten prioritzar els expedients administratius d’autorització de residència i treball que afecten treballadors d’un sector essencial davant l’emergència sanitària.

Així, s’ha donat prioritat als permisos de residència i treball, s’han homologat títols i s’han reconegut competències professionals «per donar una resposta immediata en un moment de màxima exigència i alta demanda d’aquests perfils en el nostre mercat laboral».

Notícies relacionades

També s’ha elaborat un protocol de coordinació entre el Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, el d’Universitats i el de Sanitat que permet un intercanvi d’informació, consulta i resolució efectiva per iniciar la mesura.

Per la seva banda, el Ministeri d’Universitats, des de divendres passat, ha resolt un total de 100 expedients d’homologació de títols de metges i, des de començament d’any, s’han homologat 762 professionals de l’àmbit sanitari.