Epidèmia

Emotiu homenatge en ple carrer al cap dels GAR mort pel coronavirus

Policies, bombers, guàrdies urbans i paramèdics improvisen un himne a Logronyo a la llum de les sirenes dels seus cotxes

El tinent coronel Jesús Gayoso tenia 48 anys i, fins que va caure malalt, va dissenyar el desplegament dels seus guàrdies contra el coronavirus

whatsapp-video-2020-03-27-at-225758 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Juan José Fernández

Membres del Cos Nacional de Policia, bombers, policies locals, agents de Protecció Civil, conductors d’ambulància, paramèdics, infermers, agents d’altres serveis públics i veïns des de les seves finestres han protagonitzat un emotiu homenatge espontani a Logronyo al tinent coronel de la Guàrdia Civil Jesús Gayoso, cap dels Grups d’Acció Ràpida (GAR) de la Guàrdia Civil, que ha mort aquest divendres als 48 anys després d’una setmana de baralla contra el coronavirus.

Davant dels membres del GAR, que havien format al carrer passades les 20 hores enmig d’una intensa emoció, els reunits han entonat l’himne ‘La muerte no es el final’, cançó fúnebre que forma part del ritual de comiat quan mor un militar.

Notícies relacionades

L’acte s’ha desenvolupat al carrer Duques de Nájera de Logronyo, on té la seva seu la X Zona de la Guàrdia Civil i també l’aquarterament dels membres del GAR. La mort de Jesús Gayoso ha commocionat la Guàrdia Civil, on era un dels seus caps més respectats. Després de l’acte, els agents policials de diferents cossos s’han acostat a saludar els guàrdies del GAR, amb mascaretes, sense estrènyer les mans, a metre i mig de distància... com manen les circumstàncies.

El GAR va néixer als anys 80 per lluitar contra el terrorisme d’ETA. Avui és el grup d’elit més especialitzat de la Guàrdia Civil, format sobretot per a la lluita contra el terrorisme, tot i que els seus integrants s’han desplegat ara en tota mena de missions contra l’epidèmia de coronavirus, entre elles el confinament de la ciutat d’Haro, a la Rioja –operació que va dissenyar Gayoso– o l’aixecament de punts de triatge i de test ràpid a Logronyo.