Mor un tinent coronel del GAR de la Guàrdia Civil per coronavirus

Feia diversos dies que Jesús Gayoso, de 48 anys i quart agent de l'Institut Armat que mor per Covid-19, estava ingressat a l'uci de l'Hospital San Pedro de Logronyo

guardia-civil

guardia-civil

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El tinent coronel del Grup d’Acció Ràpida (GAR) de la Guàrdia Civil Jesús Gayoso, de 48 anys, ha mort aquest divendres a l’Hospital San Pedro de Logronyo, on estava ingressat des del dia 17 a la Unitat de Cures Intensives (uci) per coronavirus.

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha mostrat aquest divendres les seves condolences per la mort de Gayoso, a qui recorda com «una magnífica persona i orgull per a la Guàrdia Civil i per a Espanya».

«Profundament tristos per la mort del tinent coronel Jesús Gayoso, cap del GAR de la Guàrdia Civil, víctima del Covid-19. Una magnífica persona i gran professional, un orgull per a la Guàrdia Civil i per a Espanya», ha assenyalat Grande-Marlaska des del compte de Twitter del Ministeri de l’Interior. «Ens unim al dolor de la seva família. Sempre en la nostra memòria», conclou.

La Direcció General de la Guàrdia Civil també ha lamentat la mort de Gayoso, de 48 anys, la quarta víctima mortal de l’Institut Armat per culpa del Covid-19: «El nostre cor està al costat dels seus familiars, amics i companys. Descansa en pau, germà. Mai oblidarem el teu exemple».

Notícies relacionades

El GAR és una unitat d’elit amb un paper destacat en la lluita antiterrorista i també en missions fora d’Espanya. A l’inici de la crisi sanitària, van ser desplegats a Haro (la Rioja) per contenir un primer brot de coronavirus.

L’antecessor de Grande-Marlaska a Interior, Juan Ignacio Zoido, també ha mostrat el seu condol a Twitter: «Ens ha deixat un home que representava a la perfecció això de ser sempre fidel al seu deure, serè en el perill i exercint les seves funcions amb dignitat, prudència i fermesa. Descansi en pau el tinent coronel Jesús Gayoso. El meu afecte a la seva família i al GAR de la Guàrdia Civil».