CRISI DEL COVID-19

Les tres bones notícies en la lluita contra el coronavirus d'avui, 27 de març

zentauroepp52835272 clinic200327204820

zentauroepp52835272 clinic200327204820 / Hospital Clinic Barcelona

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Espanya i la resta de països del món s’escarrassen en la lluita contra el Covid-19. Tot i que el coronavirus causa cada dia noves víctimes i les xifres d’encomanats continuen augmentant, els esforços internacionals i la lluita diària del personal sanitari i els científics també donen bones notícies.

Aquestes són les tres informacions positives relacionades amb la crisi sanitària que EL PERIÓDICO vol destacar en aquesta jornada del 27 de març:

1. Comencen els assajos clínics d’un possible remei a Espanya i Noruega

El director general de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, ha anunciat que Espanya i Noruega inscriuran els primers pacients en l’assaig clínic ‘Solidarity trial’, en el qual es compararà la seguretat i l’eficàcia de quatre medicaments, o combinacions de fàrmacs diferents, contra el nou coronavirus.

Adhanom assegura que és un assaig «històric» perquè reduirà «dràsticament» el temps necessari per generar evidència sòlida sobre quin fàrmac és el més eficaç. A més, ha informat que 45 països estan contribuint en aquest treball i que d’altres ja han mostrat el seu interès a participar-hi. «Com més països s’uneixin a la prova, més ràpid en tindrem resultats», ha dit.

2. Menys augment de contagis

El nombre de contagiats per coronavirus a Espanya, sense comptar els casos lleus, ha pujat aquest divendres a 64.059, 7.871 més que dijous, fet que suposa un increment del 14%, el més baix des que es va decretar l’estat d’alarma.

En números absoluts, és la menor pujada des del 24 de març, segons les dades facilitades pel Ministeri de Sanitat diàriament a dos quarts de dotze del matí.

A més, la xifra de persones curades dobla ja la de morts. En concret, el nombre de recuperats ascendeix a 9.357 espanyols.   

3. Una dona centenària, donada d’alta

Máxima L.M., pacient de cent anys que va ingressar a l’Hospital d’Albacete després de presentar símptomes de coronavirus el 15 de març, ha tirat endavant i aquest mateix divendres ha rebut l’alta, igual que 57 pacients més en tota la comunitat autònoma.

Notícies relacionades

Segons avança ‘El Digital de Albacete’, després de dues setmanes ingressada a l’Hospital del Perpetuo Socorro, ja ha pogut tornar a casa.

El seu fill, José Antonio, ha explicat a aquest mitjà que després de passar per l’Hospital General va ser derivada al segon centre hospitalari. «Crec que ha pogut amb el virus pel geni que té», argumenta, reconeixent la tasca del personal sanitari, que s’ha «desviscut» per la seva mare.

Temes:

Coronavirus