EMERGÈNCIA SANITÀRIA

Campanya solidària de la Fundació del Clínic per comprar respiradors

L'entitat necessita una injecció de fons de manera immediata per adquirir i distribuir els equips i engega una petició d'ajuda

zentauroepp52590927 clinic200327204759

zentauroepp52590927 clinic200327204759 / Hospital Clinic Barcelona

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Fundació de l’Hospital Clínic de Barcelona ha posat en marxa, juntament amb altres entitats i amb caràcter d’urgència, una campanya de recollida de fons per finançar l’adquisició de respiradors de campanya que alleugin la situació crítica que s’està vivint en molts centres sanitaris de tot el país.

Segons les previsions dels impulsors de la campanya, al llarg d’aquesta setmana s’haurà doblat la necessitat de ventiladors d’emergència per tractar els malalts més greus de Covid-19, una emergència a la qual serà impossible donar resposta amb els equipaments disponibles en l’actualitat.

Nou prototip

Notícies relacionades

Amb l’ajuda de l’Hospital Clínic i de l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona, un grup de joves enginyers han participat en el disseny d’un prototip de respirador, OxyGEN, que ja ha sigut testat amb resultats positius i que pot contribuir a pal·liar l’escassetat dels centres i a afrontar amb millors perspectives el previsible augment dels infectats en els pròxims dies. Però per poder adquirir els equips necessaris i distribuir-los per tot el país es fa necessari rebre una injecció de fons de forma immediata.

Per això, la Fundació del Clínic, després de comunicar-ho al Ministeri de Sanitat i a la Presidència de la Generalitat, ha engegat una campanya de petició d’ajuda que es canalitza a través de la plataforma migranodearena.org, que s’encarrega de rebre i gestionar les aportacions.