09 jul 2020

Anar al contingut

dades de salut

Catalunya ja té més del doble de llits d'ucis

De les 1.406 unitats disponibles, 1.016 estan ocupades per malalts de coronavirus

El Periódico

Catalunya ja té més del doble de llits d'ucis

Hospital Clinic Barcelona

El sistema sanitari català compta ja amb 1.406 llits en unitats de cures intensives (ucis), més del doble que abans de la crisi del coronavirus. N’hi ha 1.016 que estan ocupats per malalts de Covid-19, 863 dels quals necessiten ventilació mecànica invasiva.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha informat avui dijous d’aquestes dades, després de la reunió que manté cada dia amb els consellers de Presidència, Meritxell Budó, i d’Interior, Miquel Buch, en el marc del pla Procicat, de seguiment de la crisi del coronavirus.

Segons les dades facilitades per Salut, de les més de mil persones malaltes en estat crític a tot Catalunya, 828 estan ingressades en hospitals de Barcelona ciutat i les comarques més pròximes, cosa que representa el 81% del total. A Girona, n’hi ha 58; 56 a Catalunya Central; 38 a Tarragona; 33 a Lleida i el Pirineu, i 8 a les Terres de l’Ebre.

Vergés també ha detallat les xifres desglossades de morts per Covid-19: 535 a Barcelona, 71 a Catalunya Central, 37 a Girona, 20 a Lleida i el Pirineu, 8 a Tarragona i 1 a les Terres de l’Ebre.

L’objectiu: triplicar la xifra

Aquest mateix dilluns, el director del Servei Català de la Salut (CatSalut), Adrià Comella, va assegurar que al sistema sanitari català li quedaven «tres o quatre setmanes molt difícils» i, per això, a finals de setmana, la Conselleria de Salut esperava «haver doblat» la capacitat de les unitats de cures intensives. «La setmana que ve triplicarem la nostra atenció de llits de crítics», va dir Comella, que no va aclarir llavors quin seria el nombre d’ucis.