previsió

Marlaska confia a aixecar algunes mesures del confinament a partir del 12 d'abril

El ministre de l'Interior espera que la tendència de la pandèmia es reverteixi a finals d'aquesta setmana

Esmenta més de 150 detinguts en una operació internacional per una xarxa de falsos medicaments

zentauroepp46554575 madrid 15 01 2019  sociedad el ministro de interior fernando190115124941

zentauroepp46554575 madrid 15 01 2019 sociedad el ministro de interior fernando190115124941

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha demanat aquest dimecres un plus d’«energia, responsabilitat i força» als ciutadans perquè vindran dades dolentes de l’epidèmia de Covid-19, però espera que la tendència es reverteixi a finals d’aquesta setmana i, a més, també confia que a partir del 12 d’abril es puguin «aixecar algunes mesures» lligades al confinament generalitzat dels ciutadans.

En una entrevista al programa ‘Espejo público’ d’Antena 3, recollida per Europa Press, Grande-Marlaska ha assegurat que és «prematur» dir encara si s’haurà d’allargar o no la quarantena lligada a l’estat d’alarma, però a continuació s’ha remès a l’escenari que estudien les autoritats mèdiques i científiques que assessoren al Govern.

«Esperem –ha dit– que l’11 o 12 d’abril puguem ja aixecar algunes de les mesures, cosa que es diu el decalatge; alçar les mesures quan procedeixi, i sempre mirant la salut pública, també serà un moment molt sensible per als ciutadans i que haurem d’anar estudiant i transitant adequadament».

El resultat de les mesures «dràstiques»

Grande-Marlaska, un dels ministres que forma part del comitè de seguiment del Covid-19, ha assenyalat que aquest cap de setmana o a primers de la setmana que ve es podrà ja «treure conclusions» del resultat que han donat les mesures «dràstiques» que ha pres el Govern al reial decret l’estat d’alarma que va entrar en vigor a les 0.00 hores de diumenge, 15 de març.

A més, ha repetit que en els pròxims dies arriba el més difícil de la crisi, per la qual cosa es precisa d’«un plus de responsabilitat, energia i força del conjunt de la ciutadania», per això ha demanat «una miqueta més per als pròxims dies».

Notícies relacionades

Grande-Marlaska, que ha dit que es troba bé i sense símptomes de contagi, ha recordat que Espanya en la seva història recent ha passat per moments complicats, d’aquí el seu «optimisme» tenint en compte la «capacitat de resistència física i psicològica» dels ciutadans.

Falsos medicaments

Dins de les modalitats de delictes lligats al Covid-19, i al marge de les ciberestafes de les quals s’alerta els últims dies, Grande-Marlaska ha fet menció a una recent operació internacional amb més de 150 detinguts per una xarxa de falsos medicaments en la qual Espanya ha col·laborat amb la Interpol. «Hi ha molt d’insensat i d’insolidari que aprofita aquesta situació», ha lamentat.