PEL COVID-19

La Guàrdia Civil planeja mobilitzar més de 2.200 alumnes per les baixes a la plantilla

Així ho ha informat l'Estat Major a través d'una circular interna, en què matisa que la mesura està «en fase de planejament»

Si es concreta, els hauran de destinar el més a prop possible dels seus domicilis, per assegurar el confinament en els períodes en què no estiguin de servei

zentauroepp49412852 03 07 2019 veh  culo de la guardia civil en imagen de archiv190811182624

zentauroepp49412852 03 07 2019 veh culo de la guardia civil en imagen de archiv190811182624 / GUARDIA CIVIL

1
Es llegeix en minuts
Vanesa Lozano
Vanesa Lozano

Redactora

Especialista en Sucesos

ver +
Luis Rendueles
Luis Rendueles

Redactor

Especialista en sucesos, investigació

ver +

La Guàrdia Civil es planteja ja mobilitzar més de 2.200 guàrdies alumnes, actualment formant-se a les acadèmies de Baeza (Jaén) i Valdemoro (Madrid), per reforçar el seu servei durant la crisi del Covid-19 davant les baixes i quarantenes que s’estan produint a la seva plantilla.

L’Estat Major de la Guàrdia Civil va enviar aquest dimarts una comunicació interna als caps de zona, a què ha tingut accés EL PERIÓDICO, en què informa que el comandament d’operacions està iniciant, «en fase de planejament i de manera reservada», els treballs per a la «possible activació i desplegament dels alumnes que estaven a les acadèmies de formació i que actualment estan a la seva residència habitual».

Es tracta de tots aquells guàrdies que van aprovar les oposicions en l’última convocatòria i que estan completant la seva formació teòrica abans de començar amb el període de pràctiques que se’ls exigeix abans d’assignar-los una destinació.

Evitar la mobilitat

La circular aclareix que, en cas de considerar-se necessària l’activació, s’ha de «tenir en compte que el més desitjable és que les unitats en què poguessin enquadrar-se, per comandàncies, han d’estar el més pròxim possible als seus domicilis, tenint en compte el tancament dels allotjaments públics, per evitar la mobilitat i assegurar el confinament als seus domicilis en els períodes de no servei».

Notícies relacionades

La Guàrdia Civil, juntament amb la resta de Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat, són un dels col·lectius professionals que estan patint un nombre més elevat de baixes a la plantilla aquests dies, tant pels agents que s’han infectat del virus com pels casos en què, com que presenten símptomes, es retiren del servei davant de la possibilitat que puguin estar encomanats. 

Un guàrdia civil de 38 anys, que estava destinat a la presó de Herrera de la Mancha, a Manzanares (Ciudad Real), va morir per coronavirus divendres passat, 20 de març. Tenia un fill de deu anys. Dos dies abans, l’institut armat havia informat de la mort d’un altre agent, de 39 anys, pare d’una nena de cinc i destinat al servei de retribucions de Valdemoro (Madrid), que havia donat positiu en la prova del Covid-19.