Mor per coronavirus un segon guàrdia civil, de 38 anys, a Ciudad Real

Un agent de la mateixa unitat, de 47 anys, es troba ingressat a la UCI de l'hospital

zentauroepp52820509 efectivos de la guardia civil y de la unidad de intervenci n200320190142

zentauroepp52820509 efectivos de la guardia civil y de la unidad de intervenci n200320190142 / Javi Colmenero

1
Es llegeix en minuts
Efe

L’Associació Espanyola de Guàrdies Civils ha comunicat aquest divendres la mort d’un agent destinat a la presó d’Herrera de la Mancha, a Manzanares (Ciudad Real), per la qual cosa es tractaria del segon agent mort per coronavirus a Espanya, després del d’aquest dimecres a Valdemoro (Madrid).

En el comunicat de l’AEGC es precisa que el mort és Francisco Javier C. G., que va ser delegat d’aquesta associació a la província de Ciudad Real, i ha indicat que des de fa diversos dies es trobava en quarantena «amb tots els símptomes del coronavirus». A més, altres fonts han informat que el mort tenia 38 anys i era pare d’un nen de 10 anys.

L’AEGC ha indicat que Francisco Javier donava servei a la unitat penitenciària d’Herrera de la Mancha, «on uns dies abans s’havia queixat de la falta de mitjans de protecció», com guants, gel desinfectant i mascaretes.

Un altre company, ingressat a la UCI

A més, ha informat que un altre company d’aquesta mateixa unitat, de 47 anys, es troba ingressat a la UCI de l’hospital amb coronavirus.

L’AEGC ha demanat que es facin les proves a tots els guàrdies civils del lloc d’Herrera de la Mancha i del lloc principal de Manzanares, ja que «existeix una estreta relació de servei entre les dues unitats, ja que els guàrdies d’Herrera de la Mancha solen acudir a l’oficina del lloc de Manzanares per a gestions professionals».

Notícies relacionades

També ha reclamat material d’autoprotecció per a tots els agents en general.

L’AEGC, que ha traslladat tot el seu suport a la família, ha apuntat a la Direcció General i el Ministeri de l’Interior que la mort d’aquest agent ha sigut en acte de servei, «ja que va ser al seu lloc de treball on va contreure la malaltia» i ha confiat que així sigui tractada.

‘Coronavirus avui’

Subscriu-te a la nostra ‘newsletter’ per conèixer tota l’actualitat i informació pràctica sobre el desenvolupament de la pandèmia i les seves repercussions