El Covid-19

Una residència de Capellades suma ja 12 morts per coronavirus

La Fundació Privada Consorts Guash manté aïllats tots els seus residents

zentauroepp52884199 miembros de la ume en  la residencia de ancianos de virgen d200323142757

zentauroepp52884199 miembros de la ume en la residencia de ancianos de virgen d200323142757 / A PEREZ

1
Es llegeix en minuts

El nombre de morts a la residència geriàtrica Fundació Privada Consorts Guash de Capellades puja ja a 12 des de l’inici de la pandèmia de coronavirus, segons ha confirmat a Efe l’alcalde de la localitat i president del patronat de la residència, Salvador Vives. Segons l’alcalde, la residència, que compta amb un total de 83 places, manté aïllats tots els seus residents i ha habilitat una zona específica per fer una cura més específica als avis ingressats que tenen més patologies afegides.

Notícies relacionades

L’alcalde d’aquesta població, de poc més de 5.300 habitants i situada al costat de la conca d’Òdena, que està en confinament des de fa 10 dies, ha indicat que de moment els cuidadors de la residència compten amb el material de prou autoprotecció, tot i que ha reconegut que la situació «és complicada, perquè es tracta de persones ancianes molt vulnerables». Vives ha destacat que aquesta situació complicada no és única al geriàtric de Capellades, sinó que moltes altres residències estan patint una alta mortalitat entre els seus residents.

Segons les últimes dades del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, almenys 104 avis ingressats en residències de tot Catalunya han sigut diagnosticats de coronavirus i hi ha 114 geriàtrics afectats. A Catalunya hi ha 64.093 persones grans que viuen en places residencials, la majoria privades o concertades.

‘Coronavirus avui’

Subscriviu-vos a la nostra ‘newsletter’ per conèixer tota l’actualitat i informació pràctica sobre el desenvolupament de la pandèmia i les seves repercussions