DURANT EL CONFINAMENT

57.000 certificats 'online' per a desplaçaments omplerts fins aquest migdia

El document es pot descarregar al mòbil i no hi ha necessitat d'imprimir-lo

GRAFCAT3164. BARCELONA, 19/03/2020.- Mossos d’Esquadra realizan un control de vehiculos en el centro de Barcelona para velar por el cumplimiento del confinamiento, este jueves, durante la quinta jornada en estado de alarma por la pandemia de coronavirus. EFE/Alejandro García

GRAFCAT3164. BARCELONA, 19/03/2020.- Mossos d’Esquadra realizan un control de vehiculos en el centro de Barcelona para velar por el cumplimiento del confinamiento, este jueves, durante la quinta jornada en estado de alarma por la pandemia de coronavirus. EFE/Alejandro García / Alejandro García (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El certificat autoresponsable que ha creat el Govern per garantir que les persones que es desplacen durant el confinament ho fan per raons permeses ja està disponible en versió digital. I, segons ha explicat la portaveu del Govern, Meritxell Budó, a les 12 hores d’aquest dilluns ja se n’havien omplert 57.000. 

L’Executiu català ha habilitat una web per descarregar el document al mòbil o un altre dispositiu electrònic sense que hi hagi necessitat d’imprimir-lo, segons ha informat aquest dilluns la Conselleria de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat.

La web on descarregar el certificat és http://confinApp.gencat.cat. A l’accedir-hi, el ciutadà trobarà un formulari que haurà d’omplir amb la informació bàsica personal, el dia del desplaçament, el motiu i les direccions de sortida i arribada.

Per als qui prefereixin portar el document imprès en paper, trobaran el formulari en format word i pdf per descarregar-lo en aquest enllaç de la Generalitat.

El certificat serveix per declarar de forma responsable que l’activitat que s’està fent en l’espai públic és una de les autoritzades pel decret d’estat d’alarma davant de la crisi del coronavirus.

Notícies relacionades

El document, que és per a desplaçaments en vehicle i a peu, només poden demanar-lo Mossos d’Esquadra i policies locals. Per a aquells que tenen un certificat de treball, des d’Interior han indicat que el certificat autoresponsable és complementari i no substitueix el que emeti l’empresa.

No és obligatori però sí recomanable portar-lo. Interior ha habilitat un enllaç on consultar interrogants que puguin sorgir sobre aquest document.

‘Coronavirus avui’

Subscriviu-vos a la nostra ‘newsletter’ per conèixer tota l’actualitat i informació pràctica sobre el desenvolupament de la pandèmia i les seves repercussions