MATERIAL MÈDIC

Sanitat inicia el repartiment dels tests ràpids de coronavirus

Les primeres 640.000 proves adquirides es distribuiran en hospitals i residències de gent gran

rpaniagua52877427 materials for a rapid test kit for coronavirus  covid 19  ar200321181024

rpaniagua52877427 materials for a rapid test kit for coronavirus covid 19 ar200321181024 / TURKISH HEALTH MINISTRY

1
Es llegeix en minuts
Agencias

El Ministeri de Sanitat ha iniciat el repartiment dels 640.000 tests de detecció ràpida del coronavirus (PCR) adquirits a la Xina. A més, ha comprat més de sis milions de proves a diversos països d’Europa. Tot aquest material s’anirà distribuint al llarg dels pròxims dies per tot Espanya. Els primers en rebre’ls seran hospitals i zones d’alt risc com són les residències de gent gran. Així personal sanitari, pacients greus i persones grans seran els primers col·lectius a fer-se les proves.

Aquest dilluns, en la seva compareixença diària davant els mitjans, el director del Centre de Coordinació Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha explicat que es prioritzaran els tests en aquelles zones amb més sobrecàrrega assistencial i que, progressivament, s’ampliarà a tot el territori nacional.

«Tots aquests sistemes han d’estar integrats en els serveis d’Atenció Primària, de manera que totes aquelles persones que donin positiu puguin tenir un seguiment adequat de la malaltia tot i que sigui a casa seva», ha recalcat Simón, per insistir que es van distribuint de manera progressiva i depenent de les necessitats específiques de cada zona.

15.000 proves diàries

Aquest dissabte, Pedro Sánchez va anunciar que el Govern tancaria una operació per a la compra de 6 milions de nous tests de detecció del virus, que s’afegeixen als 640.000 ja adquirits que arribaran en els pròxims dies. A més, va recordar que es fan 15.000 proves diàries a tot el país, amb un total de 355.000 portades a terme fins ara.

La xifra, tal com va assenyalar Sánchez aquest cap de setmana, es podrà incrementar fins a les 80.000 proves ràpides diàries, que ofereixen resultats en 15 o 20 minuts, quan se substanciï la compra de quatre robots que fan milers d’aquestes proves ràpides amb seguretat.

Notícies relacionades

Aquest diumenge, la Comunitat de Madrid, una de les més colpejades pel Covid-19, ja va rebre els primers 8.000 tests ràpids. 

Comunitats com Galícia i Andalusia no han esperat a aquests test i n’han adquirit d’altres pel seu compte. Així, han instal·lat dispositius de detecció ràpida que permeten realitzar les proves sense baixar del cotxe.