MOTIU D'ESPERANÇA

Aplaudiments per a la primera pacient amb coronavirus que surt de l'uvi a Castelló

El personal sanitari de l'Hospital General de Castelló celebra amb crits de joia la millora de la Isabel, que ja és a planta

isabel

isabel

2
Es llegeix en minuts
Laura Estirado

Entre tanta notícia ingrata en aquests temps de confinament i corba creixent de contagis i morts per coronavirus val la pena fer atenció a les històries positives, que també n’hi ha. Cal aferrar-s’hi per agafar impuls i forces per resistir aquest aïllament col·lectiu, que ara s’allargarà com a mínim fins a l’11 d’abril, tal com va anunciar Pedro Sánchez després de la reunió per videoconferència amb tots els presidents autonòmics.

Després del ‘miracle’ del primer pacient extubat amb èxit a l’uvi de l’Hospital Ramón y Cajal, de divendres passat, ara Twitter ens regala un altre vídeo no menys emocionant i esperançador. La conselleria Generalitat Valenciana de Sanitat ha difós les imatges de la sortida de l’uci de la Isabel, una pacient amb coronavirus que ha millorat i que pot continuar el seu ingrés en planta. Cada victòria compta en aquesta dura batalla.

El personal sanitari no pot contenir l’alegria i aplaudeix d’allò més la seva sortida en llitera de la unitat de cures intensives de l’Hospital General de Castelló. És la primera pacient que ho aconsegueix. ¡L’esforç ha valgut la pena! «Gestos com aquest ens fan mantenir l’esperança que #AquestVirusL’aturemJunts».

També aquest diumenge, l’hospital Arnau de Vilanova-Llíria, a València, ha celebrat la sortida de l’uci d’un pacient, com ha publicat a les xarxes socials: «Un a un, fins que estiguin tots recuperats».

Les xifres del País Valencià

Les últimes dades del coronavirus al País Valencià són aquestes:

Hi ha 1.604 persones infectades pel coronavirus, 241 més que el dia anterior. Les morts ascendeixen a 69 (19 l’últim dia, fet que suposa un increment del 38% en tot just 24 hores.

Notícies relacionades

Les morts es distribueixen així: 4 eren residents a la província de Castelló; 40, a Alacant (el 40% d’Alcoi), i 25 de València.

Els casos s’estan incrementant a un fort ritme, ja que s’estan duplicant en menys de quatre dies a la Comunitat. Dijous passat es comptabilitzaven 726 malalts i aquest diumenge, 1.604.

‘Coronavirus avui’

Subscriu-te a la nostra ‘newsletter’ per conèixer tota l’actualitat i informació pràctica sobre el desenvolupament de la pandèmia i les seves repercussions