Un metge de la Vall d'Hebron liderarà la comissió assessora de malalts crítics

Ferrer i vuit vocals més de la comissió seran els encarregats de crear, proposar i actualitzar els protocols assistencials

zentauroepp52850583 a woman gets a temperature check on the poland german border200320164605

zentauroepp52850583 a woman gets a temperature check on the poland german border200320164605 / HANNIBAL HANSCHKE

1
Es llegeix en minuts
Efe

El responsable del Servei de Medicina Intensiva de l’Hospital de la Vall d’Hebron, Ricard Ferrer, serà el president de la Comissió assessora d’atenció a malalts crítics, creada arran de la crisi sanitària ocasionada pel coronavirus i la funció de la qual serà elaborar i coordinar els protocols assistencials.

Com consta en la resolució publicada aquest diumenge pel Departament de Salut de la Generalitat, Ferrer i vuit vocals més de la comissió, seran els encarregats de crear, proposar i actualitzar els protocols assistències i d’actuació necessaris en el cas de malalts crítics per Covid-19.

Entre les seves funcions també hi ha la d’assessorar sobre les estratègies a desplegar per fer efectiva la coordinació dels recursos d’atenció a aquests pacients i maximitzar la seva capacitat, així com elaborar estudis i informes i prestar assessoria a la conselleria i al Servei Català de la Salut (CatSalut).

Aquesta comissió, que no comporta un augment d’òrgans actius ni de dotació del personal funcionari, estarà adscrita a l’Àrea Assistencial del (CatSalut) i els seus membres han sigut nomenats amb caràcter indefinit mentre duri l’emergència causada per la pandèmia.

Equip de metges

Notícies relacionades

A més de Ferrer, formen part de la comissió els caps de Medicina Intensiva de l’Hospital del Mar, Joan Ramon Masclans; de l’Hospital de Bellvitge, Rafael Máñez; de l’Hospital Universitari Mútua Terrassa, Josep Trenado; de l’Hospital Sant Joan Despí, Moisès Broggi, Arantxa Mas, i de l’Hospital Universitari de Tarragona Joan XXIII, Maria Bodí.

Integraran també l’òrgan l’especialista en Medicina Intensiva de l’Hospital Clínic de Barcelona, Josep Maria Nicolás, així com el Cap Territorial de Barcelona del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM), Jorge Morales, i la directora general de Planificació en Salut de Catalunya i gerent de l’Hospital Municipal de Badalona, Pilar Saura.