LES MESURES D'EMERGÈNCIA

Primers trasllats de malalts de coronavirus a hotels de Barcelona

Quinze ingressats a la Vall d'Hebron passen a un hotel pròxim per alliberar llits i mantenir un aïllament adequat

zentauroepp52836375 barcelona 18 03 2020 sociedad den ncia de falta de stock en 200322110410

zentauroepp52836375 barcelona 18 03 2020 sociedad den ncia de falta de stock en 200322110410 / Manu Mitru

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Cotton House Hotel de Barcelona acull des d’aquest diumenge pacients lleus amb coronavirus –té places per a 83 malalts– i l’Hotel Catalonia Diagonal Centre de Barcelona allotja sanitaris –amb 84 habitacions– que estan fent front al coronavirus, mentre que el Catalonia Rigoletto allotja ja a les seves 65 habitacions personal de l’administració sanitària del Servei Català de la Salut.

El Gremi d’Hotels de Barcelona ha informat en un comunicat que el sector hoteler està col·laborant així amb les autoritats sanitàries per aturar la crisi sanitària provocada pel Covid-19. El Cotton House Hotel ha acollit aquest diumenge 15 pacients de la Vall d’Hebron que requereixen aïllament domiciliari i que, pel seu context familiar, no ho poden fer a casa seva.

Aïllament domiciliari

Al matí, la consellera de Salut, Alba Vergés, havia anunciat que es farien els primers trasllats. Segons ha explicat la consellera, són persones que estan malaltes de Covid-19 però no poden fer un aïllament adequat als seus domicilis perquè, o bé no disposen d’una vivenda adequada o hi viuen persones vulnerables que no s’han de contagiar de cap manera. «Seguiran l’aïllament en habitacions d’hotels per destensar els hospitals, que els necessitem per a aquells que necessiten més cures», ha indicat.

Dissabte ja van començar a ser traslladats alguns pacients de l’Hospital d’Igualada a l’Hospital General de Catalunya, a Sant Cugat del Vallès, també per alleujar la situació de l’hospital igualadí.

Material de protecció

La consellera ha explicat que tots els hospitals de Catalunya estan aplicant els seus plans de contingència per habilitar més llits de cures intensives adequant-los amb respiradors donats per universitats, centres d’investigació i empreses.

Vergés ha avançat que estan esperant l’arribada de més material de protecció, màscares i equips, i de tests ràpids, i que en funció de la quantitat que n’arribin seguiran una estratègia o una altra per fer la prova a més infectats o sospitosos. 

Notícies relacionades

El Consorci Sanitari de Barcelona i el Departament de Salut han posat en marxa el projecte «Hotel Salut», que permetrà al sistema sanitari disposar d’instal·lacions hoteleres per a pacients lleus amb coronavirus que requereixin aïllament domiciliari i que per circumstàncies familiars no puguin estar confinats als seus propis domicilis.

El personal d’aquests hotels ha rebut formació específica i compta amb empreses de neteja, bugaderia i càtering acostumades a atendre el sector sanitari, tant públic com privat. Els pacients han arribat a l’hotel a bord d’ambulàncies col·lectives protegits per un ampli dispositiu dels Mossos d’Esquadra que ha acordonat l’accés a l’establiment. 

‘Coronavirus avui’

Subscriu-te a la nostra ‘newsletter’ per conèixer tota l’actualitat i informació pràctica sobre el desenvolupament de la pandèmia i les seves repercussions