Cassolada contra el discurs del Rei sobre la crisi del coronavirus

Veïns de diverses ciutats espanyoles protesten contra el discurs de Felip VI sobre la crisi del coronavirus

cacerolada mad / periodico

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

Ciutadans de diverses ciutats espanyoles han protestat contra el rei Felip VI amb cassolades des dels balcons i finestres de casa durant el discurs televisat que el Monarca ha dirigit aquest dimecres a la nació. La protesta contra el Rei ha tingut desigual seguiment segons les ciutats i els barris.

La iniciativa s’ha convocat a través de les xarxes socials i cadenes de missatges a WhatsApp, en la qual s’emplaçava els ciutadans a sortir als balcons per realitzar una «cassolada per la república» i fer-la coincidir amb l’emissió del missatge del Rei a les 21.00 hores. Aquesta manifestació, no obstant, ha sigut menys sonora que els aplaudiments diaris a favor dels sanitaris i professionals que treballen contra la pandèmia del coronavirus.

cacerolada al discurso del rey / periodico

Es tracta de la segona protesta convocada per les xarxes socials contra la Monarquia que s’ha desenvolupat aquest dimecres. A les 12.00 hores, ciutadans de tot el país han demanat, amb una altra cassolada des dels balcons, que el rei Joan Carles doni a la sanitat pública els 100 milions d’euros que va rebre, presumptament, de comissions de l’Aràbia Saudita per investigar sobre la pandèmia del coronavirus.

A més, s’han obert recollides de firmes a la plataforma Change.org en les quals es demana a Felip VI que destini la seva herència i l’assignació del rei emèrit a la sanitat pública.

Les protestes també han arribat a les xarxes socials amb l’etiqueta a Twitter #CoronaCiao, en la qual nombrosos usuaris han mostrat el seu rebuig de la Monarquia. Aquestes crítiques també s’hi han barrejats amb altres comentaris i missatges de «Visca el Rei».

Seguiment desigual

Madrid, la cassolada ha tingut un seguiment desigual entre els diferents barris i districtes de la ciutat, tot i que segons testimonis presemcials, ha sonat amb més força a Vallecas, La Latina, Ciudad Lineal o Arganzuela.

Notícies relacionades

D’altra banda, veïns dels districtes de Barcelona també han protestat contra el rei Felip VI. Òmnium Cultural havia cridat a protestar contra la «gran farsa de la Monarquia espanyola» amb una cassolada, proposta a què s’han afegit els partits independentistes de Catalunya, Euskadi, Galícia i les Balears.

El Rei ha dirigit un missatge als espanyols després de la reunió que ha mantingut al Palau de la Zarzuela amb el president del Govern, Pedro Sánchez, i el comitè de gestió tècnica de l’epidèmia, en el qual ha cridat a «resistir» davant de l’epidèmia de coronavirus i a unir-se amb l’objectiu de superar-la.

‘Coronavirus avui’

Subscriu-te a la nostra ‘newsletter’ per conèixer tota l’actualitat i informació pràctica sobre el desenvolupament de la pandèmia i les seves repercussions

Temes:

Coronavirus