ESTAT D'ALARMA

El Govern central tanca tots els establiments comercials tret dels estrictament necessaris

El reial decret aprovat pel Consell de Ministres també inclou la suspensió de l'activitat educativa a tot el territori

zentauroepp52783157 barcelona 14 03 2020  sociedad   seguimiento coronavirus en 200314200604

zentauroepp52783157 barcelona 14 03 2020 sociedad seguimiento coronavirus en 200314200604

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’activació de l’Estat d’alarma decretat aquest dissabte pel president del Govern central, Pedro Sánchez, després de l’aprovació en el Consell de Ministres, suposa el tancament de la gran majoria d’establiments comercials. Així, tots els llocs de restauració, instal·lacions culturals i d’oci o parcs d’atraccions hauran d’estar tancats almenys durant els pròxims 15 dies, amb la possibilitat que el Congrés dels Diputats decideixi prorrogar aquests terminis. Una mesura que també afectarà l’educació en totes les etapes.

En concret, s’hauran de clausurar tots els restaurants, bars, cafès, restaurants, sales de festa, auditoris, cines, teatres, pavellons de congressos, sales de concerts, camps i instal·lacions esportives, gimnasos... 

Notícies relacionades

Per contra, quedaran oberts els locals d’alimentació, farmàcia, centres mèdics, perruqueries, tintoreries, òptiques, ortopèdies, botigues d’alimentació d’animals domèstics, de tecnologia... No obstant, només s’hi podrà acudir quan sigui estrictament necessari, evitant aglomeracions i mantenint la distància de seguretat d’almenys un metre. 

Sense classes

El text del reial decret aprovat pel Consell de Ministres també inclou la suspensió de les activitats educatives en totes les etapes. Aquesta mesura ja s’havia implementat en algunes comunitats, com ara Madrid, La Rioja i zones del País Basc, on hi havia un major nombre de contagis. No obstant, ara tindrà efecte a tot el territori espanyol.