SUCCESSOS

Detingut a Madrid per estafar venent mascaretes a internet

L'arrestat, de nacionalitat xinesa, va rebre 600 euros per 22 capses de protectors quirúrgics que no va entregar mai

20200313 480232 opmascarillas 1 1 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La Policia Nacional ha detingut a Madrid un home de nacionalitat xinesa com a presumpte autor d’una estafa, després de rebre 600 euros d’una dona per 22 capses de mascaretes quirúrgiques que no li va proporcionar mai, ha informat la Direcció Superior de la Policia de Madrid en una nota de premsa.

La investigació es va iniciar a finals de febrer quan una ciutadana va denunciar haver sigut víctima d’una estafa al provar d’adquirir mascaretes quirúrgiques en una aplicació mòbil de compravenda. La víctima es va adonar de l’engany quan després d’efectuar un pagament de més de 600 euros per 22 capses, el material de protecció personal no li va ser facilitat pel venedor.

L’abonament del material que pretenia adquirir va ser realitzat a través d’una aplicació molt utilitzada per la comunitat asiàtica, on hi havia inserit l’anunci i a través de transferències bancàries. Després de practicar diverses indagacions i rastrejar les transferències, els agents van aconseguir trobar el parador del presumpte venedor, que va ser detingut com a presumpte autor d’un delicte d’estafa, i que més tard va passar a disposició judicial.

Pla de comerç segur

La Policia Nacional ,a través del seu programa Comerç Segur per prevenir ser víctima d’estafes de compres ‘online’, aconsella assegurar-se que a la web apareix identificat el responsable de la botiga ‘online’ i la seva ubicació, comprovar que la botiga és segura i que et proporciona la informació que necessites sobre consum i tractament de dades personals i, si és possible, utilitzar una targeta d’ús exclusiu per realitzar pagaments ‘online’.

Notícies relacionades

El Cos Nacional de Policia també recomana desconfiar de les ofertes massa atractives, ja que pot ser que sigui una web fraudulenta i no oblidar comprovar que els dispositius estan configurats correctament i la connexió a internet és segura abans de proporcionar les teves dades personals o les teves dades de pagament.

A més, aconsellen que no s’enviïn mai diners en efectiu per completar una compra, triar amb compte el mètode de pagament, recordar que els comerços amb segells de confiança ofereixen més garanties i sospitar si sol·liciten diners per endavant, sense oferir cap garantia que es rebrà l’article.