LLARGUES CUES

Igualada, tancada pel coronavirus: només hi entren mercaderies i personal d'emergències

«La cosa està malament; la gent està preocupada», explica un transportista que ha portat material a l'hospital

Els Mossos examinen un a un els vehicles que intenten entrar als municipis confinats

colas igualada / periodico

2
Es llegeix en minuts

Les primeres hores del tancament policial de les poblacions d’Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui i Òdena han transcorregut sense cap incidència destacable als punts de control al perímetre de l’àrea de confinament pel coronavirus, més enllà de les llargues cues. Els controls als accessos són estrictes i els Mossos només hi deixen entrar personal d’emergències i vehicles de mercaderies que porten aliments i productes de primera necessitat.

Des que a les 21.00 hores d’ahir un total de 106 efectius dels Mossos van tancar el perímetre d’aquestes quatre localitats de la conca d’Òdena, una àrea amb 70.000 veïns amb un dels brots de coronavirus més actius a Catalunya, s’han produït llargues cues, si bé no s’ha registrat cap incidència ressenyable.

En el marc de l’anomenat pla Oris, els agents paren, un a un, tots els vehicles que volen entrar a alguna de les poblacions confinades i identifiquen aquells a qui se’ls permet accedir-hi. Aquest procés és el que provoca les cues.

«La gent està preocupada»

Una de les persones que ha pogut entrar a Igualada ha sigut la Gemma, fornera del municipi de Jorba que portava pa a les botigues. També hi ha pogut accedir el Dídac, però només fins al primer polígon i després ha donat la volta per sortir-ne. És taxista i portava una veïna d’Igualada a casa seva. Des d’allà la dona ha hagut d’anar caminant a casa seva.

Un altre que ha pogut entrar i sortir ha sigut l’Ivan, que portava material mèdic a l’hospital, epicentre del focus. «La cosa està malament. La gent està preocupada. A l’hospital tots porten mascaretes i la gent pateix», ha explicat.

Aquest matí encara hi havia alguns vehicles que intentaven sortir de la zona confinada. A la majoria no se’ls ha permès fer-ho i se’ls ha obligat a retrocedir.

Els Mossos han establert tres grups d’actuació: el primer s’ocuparà del «control perimètric», un altre es dedicarà a «assistir la ciutadania» i el tercer i últim serà per «acompanyar» efectius de serveis bàsics, com ara la neteja de carrers o el proveïment d’aliments.

Chacón, confinada

Notícies relacionades

Una de les persones que ha quedat confinada a la capital de l’Anoia és la consellera d’Empresa, Àngels Chacón. Fonts del seu departament han explicat que Chacón no està infectada, però s’ha quedat al municipi de manera voluntària per motius familiars.

Dins del perímetre de confinament, els ciutadans sí que podran moure’s, però des del Govern es demana a les gairebé 70.000 persones afectades que minimitzin la seva activitat per frenar com més aviat millor l’escalada de casos de coronavirus, que afecta especialment l’Hospital d’Igualada.