EPIDÈMIA GLOBAL

Renzi, a Espanya: «No cometeu els mateixos errors que Itàlia; no perdeu temps» davant el coronavirus

«Itàlia va perdre el temps i això va ser un error», adverteix l'ex primer ministre italià en un missatge a la UE i als EUA

renzi

renzi / Alessandra Tarantino (AP)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’ex primer ministre italià Matteo Renzi ha apressat Espanya i altres països de la Unió Europea a «no cometre els mateixos errors que Itàlia» davant l’epidema del coronavirus. «No perdeu temps», ha implorat Renzi en unes declaracions a la CNN.

«Demano sisplau als meus amics d’Europa, i també als americans, que no cometin els mateixos errors en l’avaluació del risc», ha assenyalat Renzi, que ha volgut diferenciar entre la reacció a continuar fent vida normal davant un atac terrorista de la reacció davant un element com un virus. «Per exemple, a França, el Regne Unit i Alemanya han animat a no tenir por i a anar al teatre o als museus. És una bona reacció davant un atac terrorista, així mostrem la nostra resiliència, però davant un virus hem d’evitar els llocs públics», ha argumentat.

Notícies relacionades

«No perdeu temps. Itàlia va perdre el temps i això va ser un error. Sisplau, França, Alemanya, el Regne Unit, Espanya, hem d’evitar perdre el temps».

Les paraules de l’‘expremier’ es produeixen poques hores després que Itàlia hagi decidit tancar negocis durant dues setmanes, amb l’excepció de farmàcies i supermercats. Així mateix, el país està confinat des de dilluns per fer front al brot de coronavirus. Decisions que s’han pres aquesta setmana, 16 dies després que el 21 de febrer es produís el primer mort per coronavirus i el Govern decidís aïllar 50.000 veïns del nord del país.