El COVID-19

Argentina: confirmen la primera mort per coronavirus a l'Amèrica Llatina

La víctima, de 64 anys, havia viatjat a França i patia diabetis, hipertensió i bronquitis crònica

Segons les autoritats sanitàries, l'home hauria mantingut contacte amb la seva dona, que ja es troba en observació

coronavirus-argentina-hospital

coronavirus-argentina-hospital

1
Es llegeix en minuts
Abel Gilbert

El coronavirus ha causat la primera víctima fatal a l’Amèrica Llatina. Un home de 64 anys va morir a la capital argentina, pocs dies després d’aterrar a la ciutat de Buenos Aires procedent de París. Patia diabetis, hipertensió, bronquitis crònica i insuficiència renal. Va començar a sentir els símptomes del Covid-19, febre, somnolència, falta de gana, tos i mal de coll, tres dies després de tornar al país. El 5 de març es va presentar a l’Hospital Argerich. Va mantenir-se en quarantena a l’espera del resultat del test de l’Institut Dr. Carlos Malbrán, en què es va confirmar que havia contret la malaltia.

«El servei de virosi respiratòria ha processat nou mostres i ha donat com a resultats vuit negatives i una positiva; aquesta és la mostra que confirma la mort d’un pacient amb diagnòstic de Covid-19», es va informar oficialment. Les autoritats sanitàries van precisar que «s’està fent la investigació epidemiològica per a detecció de contactes estrets». La seva dona, a qui s’havia recomanat l’aïllament domiciliari, va decidir acompanyar el seu marit fins a l’últim moment. Segons es va informar, l’hospital estava confeccionant la llista de totes les persones que van tenir contacte amb el pacient.

Al seu torn, la mateixa institució mèdica ha rebut un altre cas sospitós. Es tracta d’una dona jove que recentment va estar a Eivissa, Espanya. En aquests moments hi ha 30 persones a casa seva i sota seguiment estricte, així com quatre casos sospitosos més, a què s’afegeixen quatre més a altres províncies. Les autoritats sanitàries de la ciutat van demanar als ciutadans mantenir la calma. Alhora, van destacar que tots els hospitals «tenen el personal preparat per a l’aïllament dels eventuals pacients».

Notícies relacionades

Després de la primera defunció, el Govern argentí va assenyalar que el país «continua en fase de contenció i compta amb un protocol de resposta en funció de la situació epidemiològica, que és dinàmica i s’avalua de forma permanent per implementar les accions planificades de cara a cada escenari».

Poques hores abans de l’inici de les classes, el Ministeri d’Educació va sol·licitar que els alumnes que hagin tornat de viatge en les àrees de circulació i transmissió de coronavirus es quedin a casa, fins i tot aquells que no presentin símptomes. S’hi hauran de quedar almenys dues setmanes.