EPIDÈMIA GLOBAL

Mor un home d'un geriàtric de Valdemoro on hi ha hagut 15 contagis

És la quarta víctima mortal per coronavirus a Espanya

El Centre Municipal de Gent Gran ha estat clausurat

valdemoro-centro-cerrado / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un home resident en un geriàtric de Valdemoro (Madrid) ha mort i es converteix en la quarta víctima mortal per coronavirus a Espanya i la segona a la Comunitat de Madrid. Es tracta del Centre Municipal de Gent Gran de la localitat. En aquest centre, que ha sigut clausurat, hi ha, a més, 15 casos de contagis d’usuaris o treballador. Quatre dels infectats són a l’UCI. El mort, del qual en principi s’havia informat erròniament que era una dona, era un home de 76 anys que tenia patologies prèvies. Era usuari del centre de dia i la mort es va produir dijous a la tarda a l’Hospital Infanta Elena de Valdemoro, on havia sigut ingressat.

El coronavirus irromp amb força en un dels llocs on més mal pot fer: les residències d’avis, un grup de població de risc. Aquest dijous es van detectar 10 casos (nou avis i una auxiliar d’enfermeria) a la residència La Paz, un geriàtric municipal situat en ple centre de Madrid. Un d’aquests afectats és la dona de 99 anys que dimecres es va convertir en el tercer mort a Espanya per coronavirus.

L’Ajuntament de Valdemoro va tancar, aquest dijous a la tarda, aquest centre de dia després d’haver sigut confirmats 20 casos de coronavirus, entre aquests, el de l’home mort i els de quatre persones més que estan ingressades a l’UCI, segons han confirmat aquest divendres fonts del Govern regional i del local.

Cartell que avisa del tancament del centre per a gent gran de Valdemoro. / José luis roca

L’ordre del tancament va venir donada des de la Direcció General de Salut Pública de la Comunitat de Madrid, que va remetre una instrucció al consistori en què s’ordenava el tancament temporal del centre, així com la suspensió de totes les seves activitats, a fi d’«evitar el contagi i contenir la propagació de la malaltia mentre persisteixi la situació de risc per a usuaris i treballadors».

L’ajuntament demana calma

Davant aquesta situació, l’Ajuntament de Valdemoro ha constituït una Comissió Municipal de Seguiment del Covid-19 en què hi ha inclosos els responsables de les àrees municipals de Salut, Serveis Socials, Seguretat i Emergències, Prevenció de Riscos Laborals, Persones Grans, Serveis a la Ciutat i Comunicació, així com de l’empresa pública Gesvival.

Notícies relacionades

En un comunicat difós per les xarxes socials, l’Ajuntament de Valdemoro ha demanat «tranquil·litat» a tots els seus veïns i ha avançat que al llarg del matí es farà arribar una comunicació a tots els empleats municipals.

El consistori continua «en contacte directe i continu» amb la Direcció General de Salut Pública de la Comunitat de Madrid a fi de «garantir la seguretat i la prestació dels serveis públics en tots els centres i dependències municipals».